Χανιά | Γιατί δεν «περνάει» το ηλεκτρονικό check-in στο Αεροδρόμιο των Χανίων;

χανιά-γιατί-δεν-περνάει-το-ηλεκτρον-70926

aerodromio xania1Το θέμα του συστήματος C.U.T.E., του εργαλείου δηλαδή που διευκολύνει την αυτοματοποίηση της διαδικασίας ελέγχου των καρτών επιβίβασης στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα …την μη ύπαρξή του στο Αεροδρόμιο των Χανίων, επανέφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

O Αντιπρόεδρος της Βούλης, αναφέρεται στην διαρκή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Ι. Δασκαλογιάννης, που για φέτος ανέρχεται στο 28%, γεγονός που, σε συνδυασμό με το πόσο των 10 εκατομμυρίων ευρώ που αποφέρει ετησίως στο κράτος το Αεροδρόμιο των Χανιών, «είναι αδύνατον να  στερείται ενός βασικού εργαλείου, το οποίο θα του προσδώσει μια σύγχρονη όψη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

markogiannakis

«Αυτό το σύστημα επιτρέπει το check in να γίνεται σε όλες τις θυρίδες, οι οποίες υπάρχουν στο αεροδρόμιο.

Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται πάρα πολύ η ροή των επιβατών και δεν παρατηρείται – ή θα παρατηρείται λιγότερο- το φαινόμενο το οποίο βλέπουμε σήμερα -ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση είναι πολύ μεγάλη κάποιες μέρες- δηλαδή ατελείωτες ουρές έξω από τον αεροσταθμό, οι επιβάτες να περιμένουν κάτω από τον ήλιο προκειμένου να έρθει η σειρά τους και να «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους –όπως λέμε- ώστε να προχωρήσουν προς το αεροπλάνο», υποστηρίζει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Μάλιστα, «το σχετικό αίτημα για την προμήθεια του συστήματος έχει ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από πέρσι», υποστηρίζει.

aerodromio xania2

«Δεν προχωράει, όμως, το θέμα της εγκατάστασης. Τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά. Είναι περίπου 500.000 με 550.000 ευρώ απ’ ό,τι πληροφορούμαι. Το σύστημα το έχουν όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ακόμα και μικρότερα από το αεροδρόμιο Χανίων», τονίζει ο Χανιώτης Βουλευτής και ζητά να προχωρήσει άμεσα η εγκατάστασή του και στα Χανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook