Χανιά | Γεώργιος Μπαμπινιώτης: «Η γλώσσα δεν είναι απλές λέξεις, αλλά η σκέψη μας»

χανιά-γεώργιος-μπαμπινιώτης-η-γλώσσ-681198

«Η γλώσσα δεν είναι απλές λέξεις, αλλά η σκέψη μας. Με την γλώσσα εξασφαλίζουμε την ποιότητα της σκέψης μας.» Λόγια του καθηγητή γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη που βρίσκεται στα Χανιά με αφορμή την ομιλία του σήμερα στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ο κ. Μπαμπινιώτης με αφορμή την σημερινή εκδήλωση παραχώρησε το μεσημέρι συνέντευξη τύπου με ουσιαστικά κύριο αντικείμενο την Ελληνική γλώσσα την οποία χαρακτήρισε εθνικό κεφάλαιο.

Στόχος όπως είπε είναι να ξεκινήσει από τα Χανιά μια κίνηση πνευματική, για την στήριξη και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, για μια προσεγμένη και ποιοτική χρήση της γλώσσας μας.

Ο καθηγητής γλωσσολογίας είπε μεταξύ άλλων πως ο ίδιο βρίσκεται σε κατάσταση μαθητείας σε σχέση με τον γίγαντα της Ελληνικής γλώσσας.

Επεσήμανε πως καλλιεργώντας την γλώσσα μας και δίνοντας μια ποιότητα στην γλώσσα μας καλλιεργούμε την σκέψη μας και της εξασφαλίζουμε μια ποιότητα κάτι που είναι καθοριστικό στοιχείο και για ένα λαό γενικά. Αυτό το στοιχείο το έχουμε χάσει, σημείωσε.

Επίσης είπε πως το ότι οι Σκοπιανοί λένε την γλώσσα τους Μακεδονική είναι γιατί διεκδικούν μια άλλη ταυτότητα, για να έχει ακριβώς τον χαρακτήρα ενός πολιτισμού και μιας διαδρομής που έχει η ελληνική γλώσσα.

Τόνισε τέλος, πως σε ότι αφορά την εκπαίδευση μας αυτή υπονομεύει την ποιότητα της παιδείας μας κάνοντας λόγο για τεράστια κενά.

Τον κ. Μπαμπινιώτη καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας κ. Δ. Κακαβελάκης.

Η ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο έχει θέμα τη «Δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook