Χανιά | Γεύση από κρητικό κρασί στο φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» | Photos

χανιά-γεύση-από-κρητικό-κρασί-στο-φεστ-157553

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑφιερωμένη στο κρητικό κρασί ήταν η χθεσινή ημέρα του Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός και Τουρισμός» που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πλατανιά.

Στο περίπτερο του Δικτύου Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνης , ντόπιοι και αλλοδαποί επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια εκλεκτή επιλογή κρασιών από ντόπιες ποικιλίες αμπελώνων, να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γεύση αλλά  και την ιστορία του κρητικού κρασιού που ξεκινά από τα χρόνια του Μινωικού πολιτισμού. «Σήμερα γίνεται γευσιγνωσία, όμως είμαστε εδώ κάθε μέρα για πληροφορίες, από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, επτά οινοποιεία του δικτύου, μια ομάδα, σε ένα περίπτερο», είπε στο zarpa.gr, η κ. Ευαγγελία Μπουλταδάκη, ενώ όπως εξήγησε η κ. Εύη Ντουράκη, όλα τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να γνωρίσει από κοντά την διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, να δοκιμάζει τις διάφορες ποικιλίες και να αγοράζει κρασί.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: “δικτύωση και εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού” από τον κ. Κώστα Γαλάνη. Αργότερα, οι επισκέπτες του φεστιβάλ διασκέδασαν με νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα “Γιαλέλι” και χορούς από τον χορευτικό όμιλο “Πελασγοί”.

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook