Χανιά | Γεύσεις Κρήτης στην Αγιά – Ξεκίνησε ο 7ος Διαγωνισμός κρητικής κουζίνας | Photos

χανιά-γεύσεις-κρήτης-στην-αγιά-ξεκί-308219
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να δοκιμάσει εκλεκτά κρητικά προϊόντα, να θαυμάσει μαθητές και επαγγελματίες να διαγωνίζονται σε παραδοσιακές κρητικές συνταγές, να έρθει σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς αλλά και να συμμετέχει σε παράλληλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, θα έχει την ευκαιρία όποιος βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Αγιάς, όπου φιλοξενείται ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στόχος, να έρθει η κρητική διατροφή στο προσκήνιο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Γιάννη Κούφο «Σήμερα εγκαινιάζεται ο 7 ος διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας με περισσότερες από 200 συμμετοχές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με τον Ηλία Μαμαλακη, τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Μιχάλη Ντουνέτα αλλά και πολλούς σεφ» είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων:

«Εμείς προσπαθούμε μέσα από τις δράσεις που κάνουμε, να προωθήσουμε την κρητική κουζίνα ώστε να αποτελεί το κύριο μέρος στη φιλοξενία των επισκεπτών. Νομίζω ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε επάξια όλες τις κουζίνες του κόσμου και πιστεύω ότι όταν οι τουρίστες έρχονται εδώ θέλουν να δοκιμάσουν κρητική κουζίνα» τόνισε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την μεριά του, ο διευθυντής της τουριστικής σχολής Hotelier, Δημήτρης Λειβαδιωτάκης ανέφερε:΅»Σήμερα είναι μια γιορτή της κρητικής γαστρονομίας. Έχουν έρθει μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα και είναι μια καλή ευκαιρία γι’ αυτούς, να γίνουν ακόμα καλύτεροι» ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν οι σχολές μαγειρικής διδάσκουν την κρητική κουζίνα, τόνισε: «Διδάσκουμε το πώς να παντρεύουν τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα με νέες τεχνικές και αυτό αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά γιατί έτσι και γνωρίζουν ακόμα καλύτερα τα τοπικά προϊόντα αλλά και γίνονται καλύτεροι επαγγελματίες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υγιεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τη δική τους ξεχωριστή παρουσία είχαν οι μαθητές του τμήματος τουρισμού του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά που έφτιαξαν μια διατροφική πυραμίδα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπρόκολο και ντοματίνια και το σήμα της ειρήνης από πορτοκάλια.

«Έχουμε κάνει αυτήν την κατασκευή για να προσελκύσουμε τους επισκέπτες, γιατί αν κάναμε την πυραμίδα στον τοίχο δεν θα την έβλεπε κανείς. Έχουμε κάνει και σαπούνια από κρητικό ελαιόλαδο και συνολικά η διατροφή μας ενδιαφέρει, γιατί για ‘μας είναι το προϊόν μας» μας είπε ο μαθητής Αντώνης Φουρναράκης ενώ ο Σωκράτης Περουλάκης τόνισε πως «η δουλειά είναι ομαδική, με την αμέριστη συμπαράσταση από τους καθηγητές και τον λυκειάρχη».

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Μαλανδράκη, ανέφερε ότι «οι μαθητές με αγάπη και φαντασία έστησαν το περίπτερο πιστεύουν πως η γαστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το τουριστικό προϊόν του τόπου μας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται αύριο από τις 9:30 μέχρι τις 9 το βράδυ και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Διοργανώνεται από την λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. και  της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Γεύσεις Κρήτης στην Αγιά – Ξεκίνησε ο 7ος Διαγωνισμός κρητικής κουζίνας | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook