Χανιά | Γεύσεις και μυρωδιές Κρήτης για Γερμανούς φοιτητές που βρέθηκαν στο ΜΑΙΧ | Photos

χανιά-γεύσεις-και-μυρωδιές-κρήτης-για-291222

Χθες το μεσημέρι,  το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) υποδέχτηκε φοιτητές και καθηγητές του Γερμανικού Πανεπιστημίου Koblenz-Landau.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης. Η ομάδα απαρτίζεται από 14 μέλη (καθηγητές, συνεργάτες, φοιτητές και μελλοντικοί επιχειρηματίες) του Γερμανικού Επιχειρηματικού Πανεπιστημίου Koblenz-Landau (Ρηνανία Παλατινάτο).
maix6 maix5Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα τμήματα και τα εργαστήρια του Μ.Α.Ι.Χ. όπου έγιναν παρουσιάσεις από τους συντονιστές και εκπροσώπους του εκάστοτε τμήματος σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησης και την μέχρι τώρα πορεία τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Σύλλογο Ξενοδόχων Ν.Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με συντονιστή το Μ.Α.Ι.Χ.

maix7 maix3Η διαδραστική ξενάγηση στο βοτανικό κήπο διήρκησε σαρανταπέντε λεπτά και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ενδημικά και απειλούμενα φυτά της Κρήτης, να μυρίσουν και να γευτούν σε κάποιες περιπτώσεις βιολογικά ντόπια προιόντα από διάφορα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή της Μεσογείου .

maix2 maix1Η επίσκεψη αποσκοπεί στην δημιουργία νέων γνωριμιών και συνεργασιών στο εξωτερικό και την ίδρυση μιας διεθνούς πρωτοβουλίας νέων επιχειρήσεων («International Start-Up Initiative»).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook