Χανιά | Γαϊδουρίστας… με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας | Photos

χανιά-γαϊδουρίστας-με-τη-βούλα-του-σ-479649

Μια παράλειψη της Αποκεντρωμένης τον Ιούλιο του 2013, έχει φέρει εδώ και 20 περίπου ημέρες τα αυτοκίνητα πίσω στο Παλιό Λιμάνι, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε την απόφαση για απαγόρευση διέλευσης που είχε λάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.kam_katehakiΣύμφωνα με το ΣτΕ, η συγκεκριμένη απόφαση θα έπρεπε να είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, καθώς αφορά ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάτι που δεν έγινε τότε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης. Την απόφαση είχαν προσβάλει τότε 13 επιχειρηματίες του Λιμανιού, οι οποίοι, δικαιώθηκαν.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Βλαχάκης, εξήγησε πως πρόκειται για ένα ζήτημα περισσότερο τυπικό παρά ουσίας και δήλωσε πως μόλις το ΔΣ του Λιμενικού θα λάβει εκ νέου την απόφαση και θα κινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της το συντομότερο δυνατόν.

Αξιοσημειώτο είναι το ότι η απόφαση του ΣτΕ που κάνει δεκτές τις προσφυγές των καταστηματαρχών, κοινοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο μόλις στις 9 Δεκεμβρίου, όμως αφορά συνεδρίαση του Απριλίου του 2014. Στο μεταξύ όμως, το 2015, το ΣτΕ εξέτασε και απέρριψε τις προσφυγές των ίδιων επιχειρηματιών κατά της εφαρμογής του μέτρου και τους χειμερινούς μήνες. Αυτή η απόφαση κοινοποιήθηκε στο ΔΛΤ ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο (ΕΔΩ) «ανοίγοντας τον δρόμο» για καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης.

Με το δεδομένο αυτό, ο κ. Βλαχάκης εκτιμά πως, εφόσον στην ουσία της υπόθεσης το ΔΛΤ έχει δικαιωθεί, θα ξεπεραστεί εύκολα και το «γραφειοκρατικό» μέρος που αφορά την διαδικασία.

Έως τότε, οι «γαϊδουρίστας» που μας στέλνετε, βρίσκονται εκεί… κανονικά και με τον νόμο!OLYMPUS DIGITAL CAMERAzarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook