Χανιά | Βρε λέτε; Σκέφτονται να ξηλώσουν ολόκληρο το συντριβάνι από την είσοδο του παλιού λιμανιού

χανιά-βρε-λέτε-σκέφτονται-να-ξηλώσουν-397232

Μια ριζοσπαστική και άκρως δελεαστική πρόταση κατέθεσε η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Βαρβάρα Περράκη, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όταν για πολλοστή φορά σχολιάστηκε η ανεκδιήγητη εικόνα του φλοτέρ στο συντριβάνι της ομώνυμης πλατείας, στην είσοδο του λιμανιού.

«Δεν είναι μόνο το φλοτέρ. Όλο το κατασκεύασμα δεν ταιριάζει με την ιστορία και την αισθητική του μνημείου» ανέφερε η κα Περράκη: «Προσωπικά κάνω την πρόταση να το ξεριζώσουμε. Δεν έχει καμία σχέση με το παλιό συντριβάνι. Δεν εξυπηρετεί τίποτα. Είναι μια ιστορική αναντιστοιχία και ανακρίβεια» προσέθεσε και εξήγησε πως το παλιό συντριβάνι ήταν ένα καλλιτεχνικό συντριβάνι με τρεις λεοντοκεφαλές, τμήμα του οποίου σώζεται στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου στην οδό Χάληδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθεί στο σημείο το τούρκικο συντριβάνι που βρίσκεται στην πλατεία 1866, το οποίο μοιάζει περισσότερο στο παλιό.

Νεότερα για το θέμα αναμένονται σύντομα.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Βρε λέτε; Σκέφτονται να ξηλώσουν ολόκληρο το συντριβάνι από την είσοδο του παλιού λιμανιού

  1. Ποσο το πληρωσαμε τοτε; και ποσο πληρωσαμετο μνημειο( που γενικα καλως εγινε) στην κισσαμου για την ποντιακη γενοκτονια αυτο με το αγαλμα με τη μητερα και το παιδακι;Ψαξτε λιγο τα νουμερα και θα ανατριχιασετε… ποιος ηταν αντιδημαρχος τοτε επι βιρβιδακη;
    Που ειναι το πανακριβο συστημα φωτισμου του φαρου;
    Αντε καλο υπνο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook