Χανιά | Βραβεύτηκαν οι special πρωταθλητές της…. παγωμένης πισίνας | Photos

χανιά-βραβεύτηκαν-οι-special-πρωταθλητές-τη-174806

special nox cover

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ανησυχίας για το μέλλον του Κολυμβητηρίου Χανίων, βραβεύτηκαν το μεσημέρι οι special ολυμπιακοί αθλητές του ΝΟΧ που «σάρωσαν» τα μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό της Αμβέρσας.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Χουδαλάκη, Βασίλη Ραϊσάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη και Κώστα Γαροφαλάκη, οι οποίοι γεμάτοι χαμόγελα πήραν τους επαίνους και τα μετάλλια τους, μίλησαν με ενθουσιασμό για το Βέλγιο και την εμπειρία τους και αφιέρωσαν τα μετάλλια στους γονείς τους με πολλή αγάπη!

PA071776

PA071779

Βάμβουκας: «Πρωταθλητές στους αγώνες και τη ζωής»

Ο Δήμαρχος Χανίων, αφού συνεχάρη τους αθλητές και τους γονείς τους αλλά και τους προπονητές τους Κώστα Νικολαντωνάκη και Μπιλιάνα Γκεωργκίεβα, “οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και ταυτόχρονα ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, σ’ ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής”, αναφέρθηκε στον κίνδυνο να κλείσει για τον χειμώνα το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας.

«Δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε με κάθε μέσο, δεν μπορούμε όμως να είμαστε μόνο εμείς σε αυτήν την προσπάθεια»  τόνισε για να προσθέσει «Αυτό όμως είναι μέλημα της Πολιτείας. Γι’ αυτό πρέπει να αναλάβει το Ε.Α.Κ .τις ευθύνες του. Το κολυμβητήριο Χανιών, έχει βγάλει πληθώρα πρωταθλητών, το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκεί αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες Χανιωτόπουλα. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθεί».

Πετρέλαιο με λεφτά του ΝΟΧ

Είχε προηγηθεί η έκκληση για βοήθεια από την πρόεδρο του ΝΟΧ, Χαρά Μυλωνάκη. Ήδη, τους έχει κοινοποιηθεί η πόφαση του ΕΑΚ ότι δεν υπάρχουν χρήματα στους κωδικούς πετρελαίου. Μάλιστα, εδώ και 15 μέρες ο ΝΟΧ βάζει πετρέλαιο στις πισίνες, είπε και απευθυνόμενη στο Δήμαρχο προσέθεσε: «Ζητάμε την παρέμβασή σας για να ξανατρέξουν τα χρήματα στους κωδικούς πετρελαίου. Κάνατε μια πολύ ωραία εκδήλωση και ελπίζουμε να είστε μαζί μας και αύριο και μεθαύριο γιατί σας χρειαζόμαστε.

Αθλητική πρωτεύουσα της Μεσογείου

«Τα Χανιά βγάζουν πρωταθλητές… κι ας μην έχουμε πισίνες» σχολίασε ο προπονητής, κ.Κώστας Νικολαντωνάκης. «Το τμήμα αυτό κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ το χρόνο, γι’ αυτό όποιος θέλει μπορεί και με λίγα χρήματα να βοηθήσει. Μιλάμε για αθλητισμό και όχι για πρωταθλητισμό, δεν υπάρχουν υλικές αμοιβές, δεν υπάρχει προβολή, δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει μόνο η αγάπη των παιδιών για τον αθλητισμό, για το νερό, η συμμετοχή και η ανάγκη για κοινωνικοποίηση» εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, δήλωσε αρωγός σε όποια προσπάθεια του Δήμου για αναβάθμιση του αθλητισμού στα Χανιά και σχολίασε ότι κάτω από άλλες συνθήκες, τα Χανιά, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αθλητική πρωτεύουσα της Μεσογείου.

Μάθημα ζωής

Τα μέλη της αποστολής του Ν.Ο.Χ., που διακρίθηκαν, επιβράβευσε από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού, Μανώλης Αδοντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντική διάκριση, που κάνει υπερήφανους όλους τους Χανιώτες ενώ χαρακτήρισε το πείσμα των παιδιών, μάθημα προς μίμηση για το τι είναι ζωή.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι των Χανίων και δημοτικοί σύμβουλοι

PA071791 PA071785 PA071784 PA071783 PA071782 PA071781

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook