Χανιά | Βάμος | Το χωριό που είναι εδώ και 20 χρόνια ένα πραγματικό success story | Photos

χανιά-βάμος-το-χωριό-που-είναι-εδώ-και-2-125641

vamosΈχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που οι κάτοικοι του χωριού Βάμος έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία τους να περιορίζεται μόνο σε μια φωτογραφία με την ταβέρνα που είχαν φτιάξει.

«Τι πουλάτε εδώ;» τους ρωτούσε ο κόσμος. Κι εκείνοι απαντούσαν: «Τα όνειρά μας». Το περιστατικό που περιγράφει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Φραντζεσκάκης, σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ), συνέβη το 1995.

Πολλά άλλαξαν μέχρι σήμερα στο χωριό τους, το Βάμο. Το πείσμα και το μεράκι της δικής του ομάδας ήταν μόνο η αρχή για να γίνουν σημαντικά βήματα στον τομέα του αγροτουρισμού, όχι μόνο στην περιοχή τους αλλά και σε όλη την Ελλάδα,.

Το χωριό Βάμος, απέχει περίπου μισή ώρα από το δημοφιλή προορισμό των Χανίων. Με… θέα τα Λευκά Όρη, σήμερα έχει συνολικά 50 ξενώνες εκ των οποίων οι 15 είναι αγροτουριστικοί. Από τους συνολικά 20 επισκέπτες του χωριού στα μέσα της δεκαετίας του ’90, σήμερα έφτασαν να μετρούν τουλάχιστον 30.000!

Πού αποδίδει την επιτυχία; «Στον Βάμο ασχοληθήκαμε πραγματικά με αυτό που σημαίνει αγροτουρισμός. Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ενώσαμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας» τονίζει. Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα vamossa.gr

Πηγή: iefimerida.gr

One thought on “Χανιά | Βάμος | Το χωριό που είναι εδώ και 20 χρόνια ένα πραγματικό success story | Photos

  1. Να μας πει ο προεδρος που πηγαν τα λεφτα των επενδυτων στη Βαμος ΑΕ ??????που εκλεισαν ολες τις υποδομες πλην του εστιατορειου που το διαχειριζονται οι φιλοι και συγγενεις…που αποδηναμωσαν την ΑΕ προς ιδιωτικο οφελος κτιζοντας σπιτια ????????που πηγαν τα λεφτα μας??????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook