Χανιά | Βάμβουκας: Η ανάπλαση στην Ακτή Παπανικολή γίνεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες

χανιά-βάμβουκας-η-ανάπλαση-στην-ακτή-666232

Οι παρεμβάσεις και η ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή, πραγματοποιούνται με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής ντόπιων και ξένων, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που είχε το μεσημέρι συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της Νέας Χώρας.

Κατά την συνάντηση, παραδόθηκε στον δήμαρχο Χανίων ψήφισμα, με το οποίο ζητείται η «εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή.»

Ο κ. Βάμβουκας απαντώντας στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής είπε πως «ένα δημόσιο έργο δεν κατασκευάζεται με γνώμονα και προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε εξωτερικό χώρο στα καταστήματα της περιοχής παρόλο που θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε.»

Ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε πως ο χώρος που θα υπάρχει μπροστά από κάποια καταστήματα θα είναι πολύ λίγος και σε κάποια άλλα περισσότερος, καθώς αυτό προκύπτει από τις ανάγκες κατασκευής του έργου.

Σημείωσε πάντως, πως το αίτημα των καταστηματαρχών για να παραχωρηθεί κάποιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα στο βόρειο μέτωπο, αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή με μεγάλη επιφύλαξη καθώς όπως είπε ο κ. Βάμβουκας «η εμπειρία έχει δείξει πως πολλοί καταστηματάρχες δεν περιορίζονται στα καθορισμένα μέτρα αλλά υπάρχει επέκταση.»

Σε ότι αφορά άλλα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων και των κατοίκων της Νέας Χώρας, όπως η επίσπευση των εργασιών ο κ. Βάμβουκας είπε πως το έργο ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες «στόχος είναι σε ένα μήνα από σήμερα να έχει τσιμεντωθεί όλη η ακτή και να έχει μπει άσφαλτος στο οδόστρωμα.»

Συζήτηση έγινε επίσης και για τους χώρους στάθμευσης όπου ζητήθηκε οριοθέτηση στους παράλληλους και καθέτους δρόμους της Ακτής Παπανικολή για τους μόνιμους κατοίκους.

Τέλος ζητήθηκαν παρεμβάσεις στο λιμάνι της Νέας Χώρας και η απομάκρυνση του γερανού για τον οποίο ειπώθηκε πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε στον δήμαρχο Χανίων ήταν ψήφισμα των παρακάτω φορεών:

-Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας

-Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Χώρας

-Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Χώρας

-Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Νέας Χώρας

-Μόνιμοι κάτοικοι περιοχής Νέας Χώρας.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Βάμβουκας: Η ανάπλαση στην Ακτή Παπανικολή γίνεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες

  1. Τα ίδια έλεγε και ο…παππούς όταν έκανε τους πεζόδρομους(?) στην Παλιά Πόλη.Ούτε στα σπίτια μας δεν μπορούμε να μπούμε!Και τους χώρους στάθμευσης για τους κατοίκους,θα τους ελέγχει(!) η ΕΛ.ΑΣ.΄Οπως ακριβώς κάνει κάνει στην Π.Πόλη!Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook