Χανιά | Βάμβουκας : Επιτυχία της δημοτικής αρχή η εξαίρεση της ΔΕΔΙΣΑ από τις συγχωνεύσεις

χανιά-βάμβουκας-επιτυχία-της-δημοτικ-363016

Αναφορά στην αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης με σχετικό νομοσχέδιο της ανεξαρτησίας της ΔΕΔΙΣΑ πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας,

Ο κ. Βάμβουκας είπε πως στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, δήμαρχοι του νησιού προτίθενται να θέσουν θέμα προς συζήτηση, την αναγκαιότητα της λειτουργίας περισσότερων από τρεις φορέων διαχείρισης απορριμμάτων ( ΦΟΣΔΑ).

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε πως ήταν πολύ μεγάλη η επιτυχία της δημοτικής αρχής της εξαίρεσης της ΔΕΔΙΣΑ από τις συγχωνεύσεις, επισημαίνοντας ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί καθώς πρέπει να υπάρξουν και άλλοι διαχειριστικοί φορείς απορριμμάτων σε επίπεδο νησιού.

Επείγουσα η ανάγκη δημιουργίας νέου ΧΥΤΥ

Τέλος ο δήμαρχος Χανίων, αναφέρθηκε στο θέμα του κορεσμού των κυττάρου, του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων του εργοστασίου.

Ο κ. Βάμβουκας είπε πως σε οχτώ περίπου μήνες το κύτταρο θα κορεσθεί  και πλέον επείγει η δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΥ, που θα καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Για το λόγο αυτό όπως είπε έχει έρθει σε επαφή με διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες και άλλους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα.

Μάλιστα όπως τόνισε τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο κύτταρο φθάνουν τα 11 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε πως κανείς δεν θα επιτρέψει, ούτε ο ίδιος ως δήμαρχος να ξαναζήσουμε καταστάσεις Κουρουπητού στα Χανιά.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook