Χανιά | Βάζουν σκαλωσιά και στην Δημοτική Αγορά

χανιά-βάζουν-σκαλωσιά-και-στην-δημοτι-183698

dimotiki agora vorrasΣκαλωσιά τοποθετούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, στη βόρεια όψη της Δημοτικής Αγοράς, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της Αρχαιολογίας για λήψη μέτρων προστασίας των διερχομένων από μια πιθανή κατάρρευση.

Την ερχόμενη Παρασκευή, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Αλεξανδράκης, θα εισηγηθεί την έγκριση χρηματοδότησης, από ιδίους πόρους του Δήμου, της τοποθέτησε ικριώματος (σκαλωσιάς) για την άρση ετοιμορροπίας της βόρειας όψης της Δημοτικής Αγοράς».

Έτσι, μέσα σε λίγους μόλις μήνες, η Δημοτική Αγορά, θα γίνει -μετά το Ρολόι του Κήπου- το δεύτερο μνημείο που «υποστηρίζεται» με σκαλωσιά, την ώρα που -όπως και στην περίπτωση του Ρολογιού- η ανάγκη για αποκατάσταση είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες.

Και για τα δύο μνημεία υπάρχουν μελέτες που ωστόσο δεν κατάφεραν να ενταχθούν όταν «λεφτά υπήρχαν» , παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες. Ας ελπίσουμε τώρα που τα ίδια τα μνημεία «εκπέμπουν σήμα κινδύνου» οι αρμόδιοι να κινηθούν αποτελεσματικότερα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook