Χανιά | Αύριο η δίκη των Αγροτών – Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια

χανιά-αύριο-η-δίκη-των-αγροτών-συγκέ-454280

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν αύριο το πρωί στις 10 έξω από τα δικαστήρια των Χανίων, οι αγρότες της ΕΝΟΑΣ.

Στο σχετικό κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καταγγέλλει την νέα προσπάθεια για δίκη αγροτών, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2013, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Καλούνται να απολογηθούν ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Ξαναέρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα και δείχνει πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων των παλαιών και καινούριων που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook