Χανιά | Αύριο η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια

χανιά-αύριο-η-δίκη-του-σεραφείμ-ρίζου-381983

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον Σεραφείμ Ρίζο, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικό Σύμβουλο, που δικάζεται την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 ύστερα από χρυσαυγίτικη μήνυση με την «κατηγορία» ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν μέλος της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον Ιούνιο του 2012.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «αντισυστημική» νεοναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί τη «βιομηχανία των μηνύσεων» ενάντια σε αγωνιστές. Η πρόκληση είναι ότι η υπόθεση του σ. Σεραφείμ δεν έχει πάει ακόμα στο αρχείο και αυτό και μόνο δείχνει την αβάντα της δικαιοσύνης στους νεοναζί. Γιατί είναι χοντρή πρόκληση, ύστερα από την επίθεση των νεοναζί στο Δημοτικό Σχολείο στο Πέραμα που τραμπούκισαν δασκάλους και γονείς για να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να πάνε σχολείο, ένας αντιφασίστας δάσκαλος να δικάζεται ύστερα από μήνυση χρυσαυγίτη!

Το 2012 η Χρυσή Αυγή έστηνε Τάγματα Εφόδου σε διάφορες περιοχές και στα Χανιά. Ο στόχος τους ήταν να «κερδίσουν τους δρόμους», οργανώνοντας περιπολίες και επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες αγωνιστές και νεολαίους. Αυτή η μάχη χάθηκε για τους νεοναζί. Το αντιφασιστικό κίνημα τους «έκοψε τη φόρα» το 2013 και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σήμερα η ΧΑ, με την αβάντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα Καστελόριζα και τους Παρασκευόπουλους, προσπαθεί να ξαναστήσει αυτό το σκηνικό. Και σήμερα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται δίκες αντιφασιστών αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης του σ. Σεραφείμ.

Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η ΕΛΜΕ Χανίων την Τρίτη 31.01, στις 11:00 το πρωί στα Δικαστήρια.

Ψηφίσματα στήριξης στον Σεραφείμ Ρίζο:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

» Την Τρίτη 31 Γενάρη δικάζεται η δίωξη του Σεραφείμ Ρίζου στα δικαστήρια των Χανίων. Ο Σ. Ρίζος διώκεται με βάση ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο που κατασκευάστηκε στα γραφεία της Χρυσή Αυγής. Μόνη ενοχή του εκπαιδευτικού αυτού είναι η συνεπής αντιφασιστική του δράση για την οποία μπήκε στο στόχαστρο των ντόπιων νοσταλγών του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

⦁ υπερασπίζεται τον Σ. Ρίζο και ζητά την αθώωσή του

⦁ Καλεί κάθε μέλος και φίλο του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί έξω από τα δικαστήρια Χανίων την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

⦁ Ζητά να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες που εξετάζουν τις δράσεις της Χρυσής Αυγής και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα της ρατσιστικής της δράσης.»

– ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)

» Μεγαλώνει ο κατάλογος των φορέων, συνδικάτων, συλλόγων και κινήσεων που δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στο σύντροφο Σεραφείμ Ρίζο που δικάζεται την Τρίτη 31/1 έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ψηφίσματα συμπαράστασης που έχουν εκδώσει:

Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων

ΕΛΜΕ Χανίων

Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χανίων

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κ. Σωτηρίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Μολάων «Γιάννης Ρίτσος»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περικλής

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «Η Πρόοδος»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αθηνών Α Αθηνών

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Δ. Γληνός»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού Αγ. Βαρβάρας

Σύλλογος φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΕΚ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές κάθε έναν που παλεύει ενάντια στο ναζισμό, την ακροδεξιά, το ρατσισμό να δώσει δυναμικό παρόν αύριο στα δικαστήρια στις 10:30 πμ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να απαιτήσουμε την απαλλαγή του σ. Ρίζου και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματά της» .

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook