Χανιά | «Αυτόνομη κάθοδος» για την ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές

χανιά-αυτόνομη-κάθοδος-για-την-δημ-α-187026

xatzisokratis (1)

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί, το στέλεχος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Χανίων ενώ το απόγευμα θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

xatzisokratisΜιλώντας στον SUPER FM 89,6, ο κ. Χατζησωκράτης, εξήγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, κινούνται προς την κατεύθυνση των αποφάσεων που ελήφθησαν στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος για αυτόνομη πολιτική πορεία. Κληθείς δε να σχολιάσει την συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου εξέφρασε πρόθεση να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση απορρόφηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή κοινή πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές.

Επαφές στα Χανιά

Ο κ. Χατζησωκράτης, επισκέφθηκε το πρωί  τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Βουλγαράκη, με τον οποίο συζήτησε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους για την βιώσιμη μείωσή του, και της ανάγκης κοινής σχετικής διαπραγμάτευσης από όλα τα κόμματα, αφού όπως τόνισε, η πολιτική λιτότητας και περικοπών κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τη δημοσιονομική εξισορρόπηση της χώρας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βουλγαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στις προτεραιότητές του, έτσι ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης ο τόπος μας. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός με την οικονομική κρίση, και ιδιαίτερα σ’ αυτά που βιώνει συγκεκριμένα ο νομός Χανίων, και στα οποία σαφώς δεν βοηθούν την επίλυσή τους, η ελάχιστη χρηματοδότηση της ΚΑΠ και η παράλογη ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε επίσης, ότι χρειάζεται περαιτέρω αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες, επισημαίνοντας ότι η λογική των 13 «μικρών Αθηνών» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω της αποκέντρωσης.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι ως χώρα και ως νησί, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη διατήρηση και διάδοση του πολιτιστικού μας κεφαλαίου και στην αξιοποίησή του, όσο αφορά στις τουριστικές και εμπορικές συναλλαγές μας με άλλες χώρες, τομείς που μπορούν να στηρίξουν την ντόπια οικονομία.

xatzisokratis-vamvoukas

Επίσης, ο κ. Χατζησωκράτης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα,  συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Χανίων, Παύλο Σεϊμένη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα και προβλήματα, που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κ. Βάμβουκας ζήτησε τη στήριξη του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα,  παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Χανίων οι άξονες προτεραιότητας, που έχουν τεθεί, από τη δημοτική αρχή για την υλοποίηση του προγραμματισμού της.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook