Χανιά | Από το Ενετικό Λιμάνι στα Επείγοντα του Νοσοκομείου μετά από επίθεση σκύλου | Photo

χανιά-από-το-ενετικό-λιμάνι-στα-επείγο-579522

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων για ράμματα στο πόδι κατέληξε συμπολίτης μας αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά από επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτο σκυλί, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, κάτω από τον Φιρκά.

Όπως εξιστορεί στο zarpanews.gr, στις 2 περίπου τη νύχτα της Δευτέρας και ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, ξαφνικά του επιτέθηκε ένα σκυλί, το οποίο μέχρι εκείνη την ώρα φαινόταν να κοιμάται μαζί με άλλα σκυλιά στο πλευρό ενός αστέγου. Το σκυλί τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι και να χρειαστεί ράμματα (Photo).Ο ίδιος μάλιστα, προσθέτει πως πληροφορήθηκε στη συνέχεια ότι έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και άλλα τέτοια περιστατικά και καλεί τους αρμόδιους να δώσουν λύση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Από το Ενετικό Λιμάνι στα Επείγοντα του Νοσοκομείου μετά από επίθεση σκύλου | Photo

  1. Μη βιάζεστε για λύση!
    Έχουμε καιρό μέχρι να σκοτωθεί κάποιος με το μηχανάκι του ή να φαγωθεί το πρόσωπο κάποιου παιδιού. Και τότε θα φταίει το ζώο; ή εμείς τα ζώα; Έχουν γίνει πάρα πολλές επιθέσεις σε πεζούς και ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές σε Λενταριανά, Λ.Σούδας, Κλαδισό και Αγ.Αποστόλους και δεν κουνάει φύλλο.

    Απο τη στιγμή που ως κοινωνία είμαστε ανεύθυνοι και ανάξιοι να έχουμε κατοικίδια θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την συγκέντρωση και την αξιοπρεπή διαβίωση τους όπως αρμόζει σε μία ευρωπαική (και καλά) χώρα!
    Ας πιέσουν και οι φιλοζωικές!

  2. καθήστε κάπου, κρατηθήτε καλά και διαβάστε να φρίξετε:

    ΝΟΜΟΣ 4235/2014 – ΦΕΚ Α 32 – 11.02.2014 Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων

    Άρθρο 9, παράγραφος 10

    Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

    Με απλά λόγια: Το λόμπυ τών κυνόφιλων έχει περάσει νόμο του Κράτους που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την παρουσία αδέσποτων στους δρόμους τών πόλεων. Οι «φιλοζωικές οργανώσεις» είναι η αιτία που δεν λύνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και ηγείται του λόμπυ που προανέφερα. Ποιος τολμάει να τα βάλει μαζί της; Όχι ο Τάσος Βάμβουκας πάντως. Αλλά ούτε κι εγώ, ούτε κι εσύ ή κανένας άλλος… Μέχρι κάποιο αδέσποτο να μας δαγκώσει το μικρό μας παιδάκι και τότε ίσως κάνουμε κάτι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook