Χανιά | «Από τον Βενιζέλο της Κρήτης στην Κρήτη του Βενιζέλου» | Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

χανιά-από-τον-βενιζέλο-της-κρήτης-στη-113777

venizelosΤο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διοργανώνουν συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30, με τίτλο «Από τον Βενιζέλο της Κρήτης στην Κρήτη του Βενιζέλου».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, με έργα κορυφαίων Ελλήνων μουσουργών (Μανώλη Καλομοίρη, Νίκου Σκαλκώτα, Δημήτρη Μητρόπουλου και Γιώργου Κουμεντάκη), εμπνευσμένα από την κρητική Μούσα και την ιστορική διαδρομή του Βενιζέλου. Σε πρώτη εκτέλεση, η ορχήστρα θα συνοδεύσει την ηχογραφημένη φωνή του Βενιζέλου στο ριζίτικο «Ο Διγενής» σε εναρμόνιση Σκαλκώτα. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την Πέμπτη Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ. Διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής.  Επιπλέον, για τους κατόχους των εισιτηρίων, θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία.

Τα εισιτήρια διατίθενται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το www.megaron.gr, από το www.viva.gr, καθώς και από τα καταστήματα Public και το www.public.gr . Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 5€  (εκπτωτικό), 10€  (Ζώνη Β+Γ), 15€ (Ζώνη Α) και 25€ (Διακ.). (Πληροφορίες: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», τηλ. 2821054011, εσωτ. 111 & 112, [email protected])

Με τη συναυλία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βενιζέλου, ενώ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», που εδρεύει στην πατρική οικία του στη Χαλέπα Χανίων. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, της Κρητικής Εστίας και άλλων κρητικών οργανώσεων της Αττικής, καθώς και του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook