Χανιά | Απόψε η εκδήλωση και η έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μπαλαδάκη για την Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

χανιά-απόψε-η-εκδήλωση-και-η-έκθεση-φω-297240

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού εγκαινιάζει την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 20:00 την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μπαλαδάκη αφιερωμένες στις γυναίκες που πάλεψαν και παλεύουν με την συγκεκριμένη νόσο.

Παράλληλα θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα «Η ψυχή ψιθυρίζει..» με την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Δέσποινα Χαραλαμπάκη και την Ψυχολόγο – Ε. Ψυχοθεραπεύτρια NDI Αθανασία Κοκκινάκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν κείμενα- μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης από γυναίκες που βίωσαν τον Καρκίνο του Μαστού. Είσοδος ελεύθερη

Η Έκθεση Φωτογραφιών του Γιώργου Μπαλαδάκη θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. 

Ώρες για το κοινό: καθημερινά 10.00 – 23.00 

«Ένα υγιές σώμα προϋποθέτει ένα υγιές μυαλό. Όταν το σώμα ασθενεί, συχνά υποφέρει πρώτα ή μαζί του και η ψυχή.

Από την εποχή του Ιπποκράτη, ο ασθενής αντιμετωπιζόταν ως ψυχοσωματική ολότητα. «Πρώτα νοσεί η ψυχή και μετά το σώμα» αναφέρει σε ένα από τα συγγράμματα του.

Αυτή την ψυχοσωματική ολότητα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε. Θα εστιάσουμε καταρχήν στην έκφραση και διαχείριση των έντονων συναισθημάτων που προκαλούνται όταν γίνει η διάγνωση του καρκίνου του μαστού όχι μόνο στην ασθενή αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Κατά δεύτερο λόγο κι εξίσου σημαντικό θα συζητήσουμε πως αυτή η έκφραση και διαχείριση θα μπορούσε να βοηθήσει την ασθενή στην προσαρμογή της στη νόσο, στη θεραπεία και στην καλύτερη ποιότητα της ζωής .

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κοινωνική-συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να είναι εξίσου κρίσιμη και σημαντική με τις βιολογικές – ιατρικές θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Στις μέρες μας η ψυχολογική υποστήριξη στον καρκίνο του μαστού, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα στην θεραπεία του. Ας θυμόμαστε ότι ακόμα και η πιο οδυνηρή εμπειρία κρύβει πολύτιμα μαθήματα αν θέλουμε να τα δούμε. Ας εστιάσουμε λοιπόν στην ζωή για να επέλθει η ψυχική και σωματική ίαση.»

Βιογραφικά:

Ο Γιώργος Μπαλαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι αξιωματικός του ΠΝ εα

Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας με Έλληνες και ξένους επιμορφωτές από το 1994 έως και σήμερα. Με την καλλιτεχνική ομάδα «Aποτυπώματα» συμμετείχε σε open art workshop στην Ελλάδα και την Φινλανδία

Το 2012 φοίτησε στον ΑΚΤΟ μετά από υποτροφία του περιοδικού ΦΩΤΟγραφος σε συνεργασία με τον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο

Έχει διδάξει φωτογραφία για αρχάριους στην Λεφκι Χανίων 1996-2008, στον Δήμο Μουσούρων το 2010, στον Δήμο Νέας Κυδωνίας το 2011, στο Εργαστήρι καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας του Δήμου Χανίων από το 2011 έως το 2015 στα πλαίσια εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς.

Σήμερα διδάσκει φωτογραφία στο τμήμα Χανίων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Καλλιτεχνικής φωτογραφίας (FIAP), της παγκόσμιας Φωτογραφικής κοινότητας (GPU), της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης και σύνδεσμος Χανίων ,της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν Χανίων και άλλων καλλιτεχνικών και φωτογραφικών ομάδων.

Έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους –Παγκυπριους- Διεθνείς διαγωνισμούς και φέρει τις διακρίσεις –τίτλους :E.FIAP,GPU Hermes,GPU Cr 2

Η Δέσποινα Χαραλαμπάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά τον Ιούνιο του 1962. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Θεωρίας και Μεθοδολογίας των Κοινωνικών Επιστημών. Μετά από τριετή φοίτηση στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων απέκτησε Δίπλωμα Συμβούλου Ψυχικής Υγείας με Ψυχαναλυτική κατεύθυνση και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο ΚΕΘΕΑ πάνω στις εξαρτήσεις συμμετέχοντας εθελοντικά σαν συνθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συναντήσεις.. Επίσης έχει εκπαιδευτεί και είναι διπλωματούχος της Θετικής Ψυχολογίας. Αυτή τη στιγμή ασκεί το επάγγελμα της Συμβούλου στην πόλη μας όπου παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα και συντονίζει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης στο χώρο της: Ηρώων Πολυτεχνείου 42 ΤΗΛ 2821042265- κιν. 6937170019

Η Αθανασία Κοκκινάκη, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια NDI. Μετά το πέρας των σπουδών της στην Αθήνα, συνέχισε να εκπαιδεύεται στα Χανιά πάνω στην μέθοδο της Μη κατευθυντικής Παρεμβατικότητας. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ, έκανε την πρακτική της στην Ψυχιατρική Κλινική Χανίων κι έχει παρακολουθήσει μια σειρά από Συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια Ψυχολογίας. Εργάζεται ιδιωτικά, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε εμψυχώνοντας ομάδες ψυχοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης. (Τηλ. επικοινωνίας 6949707756)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook