Χανιά | Αποστολή στις Βρυξέλλες, για το νέο ΕΣΠΑ

χανιά-αποστολή-στις-βρυξέλλες-για-το-69233
kourisΗ συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών και τοπικών αρχών, οι μηχανισμοί και οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση διαρθρωτικών επενδύσεων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους Δήμους τη νέα προγραμματική περίοδο, αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο των ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που είχαν στις Βρυξέλες, υπηρεσιακά στελέχη Δήμων της Κρήτης, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργανώθηκε το διάστημα 4-6 Ιουνίου από την Π.Ε.Δ. Κρήτης.
Το Δήμο Χανίων εκπροσώπησε στην παραπάνω αποστολή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαβριήλ Κουρής ενώ συμμετείχε και ο υπάλληλος της Δ/νσης Προγραμματισμού Χριστόφορος Παππάς.
kouris xatzimarkakis
Ο κ. Κουρής, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με υπηρεσιακά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είδε τους Κρητικούς Ευρωβουλευτές κ.κ. Σπύρο Δανέλλη, Γιώργο Σταυρακάκη (ΠΑΣΟΚ) και Κώστα Πουπάκη (ΝΔ) αλλά και τον Κρητικής καταγωγής Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη.
Καινοτομία και περιβάλλον στο επίκεντρο του νέου ΕΣΠΑ
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επαφών του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε:
«Κατέστη σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία και τεκμηριωμένος σχεδιασμός για να αξιοποιηθούν, από όλους τους Δήμους, ευκαιρίες και πόροι προς όφελος των πολιτών της Κρήτης. Η ανάγκη αυτή είναι ιδιαίτερα επιτακτική εν’ όψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.
Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου, δίνεται πλέον μικρότερο βάρος σε υποδομές και πολύ μεγαλύτερο σε άξονες όπως η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η κοινωνική συνοχή, η ψηφιακή σύγκλιση, η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία του περιβάλλοντος, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανάγκη για ανασχεδιασμό των προτεραιοτήτων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Η Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει, μέχρι το τέλος Ιουνίου, να έχει υποβάλλει το αρχικό σχέδιο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) για τα έτη 2014-2020 και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μία πρώτη διαβούλευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook