Χανιά | Αποκλεισμένα και τα Σφακιά | Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι από χθες το βράδυ

χανιά-αποκλεισμένα-και-τα-σφακιά-χωρ-199888

sfakia_xionia1Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περιοχές του δήμου Σφακίων καθώς το χιόνι που έχει πέσει αγγίζει, ανά περιοχές ακόμα και τους 60 πόντους! Οι κάτοικοι της περιοχής εκτός από το κρύο, έχουν να αντιμετωπίσουν και την διακοπή ρεύματος, η οποία έγινε συνολικά στην περιοχή, καθώς χθες το βράδυ έπεσε ένας στύλος της ΔΕΗ στο Ασκύφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε στον Super fm 89.6 ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης έχει πέσει πάρα πολύ χιόνι σε Ασκύφου και Ίμπρο ενώ δουλεύουν συνεχώς μηχανήματα του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας.

«Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουμε το κεντρικό οδικό δίκτυο, μετά θα ανοίξουμε το παράπλευρο και στη συνέχεια θα πάμε στις καθαρά κτηνοτροφικές περιοχές για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα. Αν υπάρχει θέμα αποκλεισμού θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν όπως έγινε και χθες το βράδυ, όπου αποκλείστηκαν γύρω στα 10 αυτοκίνητα στης Ίμπρου το Σελί. Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Ίμπρο και Ασκύφου. Είναι ένα σημείο που πέφτει πάρα πολύ χιόνι και το υψηλότερο σημείο του δρόμου είναι στα 1130 μέτρα και ο απεγκλωβισμός έγινε με το γκρέιντερ του δήμου.»

sfakia_xionia3Όπως επεσήμανε ο κ. Πολάκης, «από το πρωί δουλεύουν τρία μηχανήματα από τη μεριά του Ασκύφου και πέρα και ένα ακόμα από τη μεριά της Ίμπρου και πάει προς τα πάνω. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση του δρόμου από τη μεριά του Ροδάκινου – Σελιά.

sfakia_xionia4Όσον αφορά την διακοπή ρεύματος ο κ. Πολάκης είπε: «Χθες το βράδυ έπεσε ένας μεγάλος στύλος στο Ασκύφου, ειδοποιήθηκε αμέσως η ΔΕΗ και θα ανέβουν μόλις ανοίξει ο δρόμος. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στην Ανώπολη όπου έχουν πέσει καλώδια και επειδή σπίθιζαν, η ΔΕΗ έκοψε προληπτικά το ρεύμα και στην υπόλοιπη επαρχία για να μη γίνει κάποιο ατύχημα. Θα απομονωθεί ο στύλος στο Ασκύφου και θα προχωρήσουν στην Ανώπολη έτσι ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη σήμερα.»

sfakia_xionia2Υπολογίζεται ότι ο κεντρικός άξονας θα έχει ανοίξει μέχρι το μεσημέρι γιατί δουλεύουν πολλά μηχανήματα. Από τη μεριά του Ροδακίνου έχει πρόσβαση η επαρχία δηλαδή ενώ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι προς τη μεριά Ασφένδου Καλλικράτη όπου γίνονται προσπάθειες να λυθεί σήμερα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook