Χανιά | Αποζημιώσεις για τη ζημιά από τον δάκο ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί στον Αποκόρωνα

χανιά-αποζημιώσεις-για-τη-ζημιά-από-το-80061

dakoktoniaΝα αποζημιωθούν για την ζημιά που θα έχουν από τον δάκο στην φετινή ελαιοπαραγωγή, αφού ένας ακόμη διαγωνισμός για την δακοκτονία κηρύχθηκε «άγονος», ζητούν οι αγροτικοί σύλλογοι των πρώην Δήμων Αρμένων και Κάινας, με ανακοίνωσή τους, στην οποία αναφέρουν ότι: «Το πρόβλημα ξεκίνησε με τη μείωση του μεροκάματου των εργαζόμενων στη Δακοκτονία. Για φέτος προγραμμάτιζαν 5,5 ψεκασμούς με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα που πέρσι κάλυψαν 3,7 ψεκασμούς (που ήταν λιγότεροι από τους απαιτούμενους).

Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους τους κρίκους του αντιλαϊκού κράτους και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που δεν θέλει μικρομεσαίους αγρότες αλλά μόνο μεγαλοεπιχειρηματίες- στην Κυβέρνηση που δεν καλύπτει τα αναγκαία κονδύλια, στην Αντιπεριφέρεια που αποδέχτηκε αυτή την κυβερνητική πολιτική, στον Δήμο που το κριτήριο των ενεργειών του είναι το κέρδος και όχι τα συμφέροντα των Αγροτών.

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί δεν ευθυνόμαστε για τη ζημιά που έχουμε και θα έχουμε

Απαιτούμε:

Να αποζημιωθούμε από το Κράτος για αυτή τη ζημιά

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική μέχρι την ανατροπή της , από κοινού με τους εργατοϋπάλληλους και τους μικροεπαγγελματίες και την εφαρμογή φιλοαγροτικής- φιλολαϊκής πολιτικής¨»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook