Χανιά | «Απογειώθηκε» ο τουρισμός το πρώτο τρίμηνο του 2015!

χανιά-απογειώθηκε-ο-τουρισμός-το-πρ-235647

aerodromio xania1Με αύξηση  111% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, οι διεθνείς αφίξεις στο Αεροδρόμιο των Χανίων το πρώτο τρίμηνο του 2015, έφτασαν τις 10.445, φέρνοντας τα Χανιά στην τρίτη θέση μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη!

Σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων μέχρι τέλη Μαρτίου 2015 στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκαν περισσότερες από 810.000 διεθνείς αφίξεις, αύξηση μεγαλύτερη κατά 180.000 ή κατά περίπου 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Η αύξηση 29,5% της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο, θέτει τις βάσεις ώστε η χρονιά να αποτελέσει νέο ρεκόρ για τον προορισμό. Παρόμοια είναι και η εικόνα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφεται για το πρώτο τρίμηνο αύξηση 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Στην υπόλοιπη χώρα, τα νούμερα αφίξεων είναι μικρά για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αν και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι παρατηρείται συνέχιση της τάσης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε πολλά αεροδρόμια της χώρας.

Για τα Χανιά, ήδη ο Απρίλιος παρουσιάζει ανάλογα αυξητική τάση ενώ εκτός από τις τακτικές πτήσεις άρχισαν σταδιακά να προστίθενται και οι πτήσεις τσάρτερ. Σήμερα το πρωί, αφίχθησαν από το Όσλο οι πρώτοι Νορβηγοί του τουριστικού κολοσσού Apollo που για φέτος υπολογίζει αύξηση στις πτήσεις του προς Χανιά, της τάξεως του 10%.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook