Χανιά | Απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα από το Εργατικό Κέντρο

χανιά-απεργιακό-κάλεσμα-ενότητας-και-187291

???????????????????????????????Κάλεσμα στους Χανιώτες εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απεύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων, αλλά και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπράτης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπράτης τόνισε μεταξύ άλλων πως παραμένουν ανοιχτά τα θέματα των απολύσεων, της ανεργίας, του ασφαλιστικού και σημείωσε πως οι συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε σχετική της ανακοίνωση σημειώνει:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων απευθύνει απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στις 27 Νοέμβρη 2014, για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις  αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της  λιτότητας, των φοροεπιδρομών και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, πολιτικών που η κυβέρνηση επιμένει τη συνέχισή τους και το διατυπώνει ξεκάθαρα μέσα στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να ψηφίσει. Έναν αντεργατικό και αντιλαϊκό προϋπολογισμού λιτότητας που οξύνει τα ήδη σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Αντιδρούμε, αντιστεκόμαστε και απεργούμε κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα και  ευτελίζουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη,  αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική ισοπεδώνοντας πλήρως τα  βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Καταργώντας δημοκρατικούς και συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς. Καταργώντας  ακόμη και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων για να μην αντιπαλεύουμε οργανωμένα τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.   Είμαστε πρώτοι στην Ε.Ε σε φτώχεια και υστέρηση βασικών αγαθών ενώ το ποσοστό των ανέργων έχει ήδη φθάσει στο 27%.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

•Την αποκατάσταση του εισοδήματος των  μισθωτών και των συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Να υπάρξει μέριμνα για την  προστασία των απλήρωτων εργαζομένων. Να σταματήσει επιτέλους η εμμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της  τρόϊκας και της κυβέρνησης στην  αδιέξοδη πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας που επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της και δημιουργεί πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.

• Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, για νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ. Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις. Να σταματήσει το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής, καθώς και το ξεπούλημα  των κοινωνικών αγαθών όπως το Ρεύμα, το  Νερό, τα  Λιμάνια, η Υγεία, η Παιδεία, τα Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομών.

•Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή της κυβέρνησης στον προσδιορισμό μισθών και ημερομισθίων.

Να υπάρχει κρατική εγγύηση και ενίσχυση στη  χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων από το κράτος.

((( Οι εργαζόμενοι μια ζωή πλήρωναν ανελλιπώς και γέμιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι κυβερνήσεις με ευνοϊκές για το μεγάλο κεφάλαιο ρυθμίσεις, τα άδειαζαν, αρπάζοντας τα αποθεματικά τους και  κάνοντάς τα θαλασσοδάνεια, ή τζογάροντάς τα  στο χρηματιστήριο ή σε τοξικά ομόλογα. )))

•Η κρίση, το έλλειμμα και τα χρέη  δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στους οποίους ακόμη φορτώνει  τα βάρη η συγκυβέρνηση, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο και οι μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους,  να εισφοροδιαφεύγουν και να φοροδιαφεύγουν επιδεικτικά,  ενώ όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Όσο συνεχίζονται αυτές οι άδικες και καταστροφικές για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας πολιτικές, το Εργατικό Κίνημα θα συνεχίζει τον αγώνα του. Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και κινούν την πραγματική οικονομία, γι’ αυτό και  τους αξίζει να ζουν με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνουν τα αγαθά του κόπου τους.

Πέμπτη 27 Νοέμβρη

Να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα & τον κοινωνικό μαρασμό

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Αντιστεκόμαστε Αντιδρούμε & ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ώρα 11:00 • Πλατεία Δημ. Αγοράς»

One thought on “Χανιά | Απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα από το Εργατικό Κέντρο

  1. Πιό σιγά μη τους ξυπνήσετε!Πιό πολλοί θα μαζευτούν αν είναι να διαδηλώσουν γιά κάποιο…πέναλτυ της ομαδάρας τους,παρά γιά τα δικαιώματά τους που πλέον έχουν καταργηθεί!Εδώ γίνεται «η σφαγή του Δράμαλη» και δεν κουνιέται φύλλο!Τέτοια αποχαύνωση πιά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook