Χανιά | Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Σύροι πρόσφυγες

χανιά-απεργία-πείνας-ξεκίνησαν-οι-σύρ-135876

metanastes7 copyΠαραμένουν στο ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα οι 54 Σύροι πρόσφυγες, μετά το «ναυάγιο» των προσπαθειών για μεταφορά τους αλλού, με τον ξενοδόχο να ζητά λύση από τις αρμόδιες αρχές και τους ίδιους να έχουν προχωρήσει από χθες σε «απεργία πείνας».

Οι εναπομείνασες οικογένειες, ζητούν να φύγουν για το εξωτερικό, προς χώρες όπου το νομικό πλαίσιο για τους πρόσφυγες είναι πιο ευνοϊκό, ή έστω, για όσο διάστημα παραμείνουν στα Χανιά, να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο με μέριμνα του κράτους. Ο λόγος που σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ήθελαν να μεταβούν στην Αθήνα, όπως τους ζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι δεν τους είχαν ενημερώσει για το πού θα πάνε και τι τους περιμένει.

«Ζήτησαν από τον Εισαγγελέα, την περασμένη Παρασκευή να τους φέρει εγγράφως και σε γλώσσα που καταλαβαίνουν την εντολή της εκκένωσης του ξενοδοχείου και της μετάβασής τους στην Αθήνα. Τους είπε ‘πάω να την φέρω’ κι από τότε δεν ξαναγύρισε», είπε σήμερα στο zarpa.gr, ο ξενοδόχος κ. Μανώλης Βολικάκης. «Εκνευρίζουν κι εμάς και τους ανθρώπους και γελοιοποιούνται», σχολίασε ο ίδιος που δηλώνει πλέον ότι είναι σε απόλυτη απόγνωση, οικονομική και ψυχολογικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, δεν επετράπη στο κ. Βολικάκη να πλησιάσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον οποίο επεδίωξε να συναντήσει και στο Δημάρχειο και στην Πυροσβεστική και στο Αστυνομικό Μέγαρο, με σκοπό να του ζητήσει παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook