Χανιά | Απαράδεκτες συνθήκες στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου καταγγέλουν οι αθλητές του εργασιακού μπάσκετ

χανιά-απαράδεκτες-συνθήκες-στα-κλεισ-506162

Επιστολή με τίτλο «Το εργασιακό μπάσκετ δεν γίνεται μόνο για τη μέρα της απονομής» απέστειλε στο zarpanews.gr η Επιτροπή Αθλητών Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Χανίων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης του Δήμου Χανίων είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες μαζικού αθλητισμού. Εξακόσιοι (600) αθλητές όλων των ηλικιών βρίσκονται στα κλειστά γυμναστήρια που προσφέρει ο Δήμος Χανίων, για να κρατήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο τη ψυχοσωματική τους υγεία και να αναπτύξουν ανθρώπινη επικοινωνία. Με την πάροδο των ετών, ο Δήμος Χανίων από εκεί που κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της διοργάνωσης, σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να συμμετέχει οικονομικά στην κάλυψη περίπου μόνο του 10% του κόστους του πρωταθλήματος. Το υπόλοιπο 90% του κόστους το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι αθλητές. Αυτό που δεν μπορούν να αναλάβουν οι αθλητές είναι τη συντήρηση των γηπέδων. Ούτε την προβληματική στεγανότητα μιας οροφής μπορούν να φτιάξουν, ούτε τα καμμένα φώτα και τους απορυθμισμένους ηλεκτρονικούς πίνακες μπορούν να διορθώσουν. Στο κλειστό γυμναστήριο του Καμπανίου διεξάγονταν οι αγώνες και οι προπονήσεις των ομάδων με υποτυπώδη φωτισμό για σχεδόν πέντε (5) μήνες και μόλις πριν λίγες μέρες αντικαταστάθηκαν οι λάμπες. Εξαιτίας της εισροής υδάτων, λόγω βροχής, από την σκεπή τόσο στο κλειστό της Σούδας όσο και του Καμπανίου έχουν αναβληθεί και θα αναβάλλονται, όσο δε διορθώνεται το πρόβλημα, αγώνες για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Τελευταίο συμβάν ο χαλασμένος εδώ και δύο εβδομάδες ηλεκτρονικός πίνακας στο κλειστό γυμναστήριο της Σούδας. Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει αγώνα καλαθοσφαίρισης μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η παρουσία του ηλεκτρονικού πίνακα. Ο Δήμος Χανίων έχει υποχρέωση να συντηρεί τα κλειστά γυμναστήρια, πολλώ δε μάλλον εφόσον επιθυμεί να έχει υπό τη σκέπη του και το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Ευλόγως λοιπόν και απολύτως δικαιολογημένα όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού δυσανασχετούν με την καθυστερημένη αντίδραση ή ακόμη και με την αδιαφορία που δείχνει πολλές φορές ο Δήμος Χανίων στην επίλυση απλών προβλημάτων.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Απαράδεκτες συνθήκες στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου καταγγέλουν οι αθλητές του εργασιακού μπάσκετ

  1. Το βασικό που ξεχάσατε είναι ότι όλα τα κλειστά γυμναστήρια στην Ελλάδα έχουν φύλακα -επιστατη… Εδώ τι γίνεται.. Έρχονται ανοίγουν φεύγουν ή σε κάποιο υπεύθυνο από την γραμματεία π.χ. Ευτυχη.. . Πάτε σκύλοι αλεστε…. Και εάν κλέψουν ή κάνει ζημιά κάποιος τι γίνεται Δεν υπάρχουν υπάλληλοι όπως στο κλειστό Ταυρωνιτη ελέγχουν ποιοι μπαίνουν υπάρχει ένας εσωτερικός κανονισμός Στα κλειστά του Δήμου Χανίων δεν υπάρχει τίποτε κ μπάσκετ να παίξεις με στιβανια δεν θα σου πει κανείς τίποτα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook