Χανιά | Απάντηση από τους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης σε δημοσίευμα του zarpanews.gr

χανιά-απάντηση-από-τους-καταστηματάρ-610169

Ενόχλησε τα μελλοντικά μέλη του υπό σύσταση συλλόγου καταστηματαρχών παλιάς πόλης, το ρεπορτάζ του zarpanews.gr με τίτλο: Διάσπαση στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων με αφορμή των κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους.

Στην απάντηση που λάβαμε, διαμαρτύρονται έντονα -όπως λένε- για την χρήση της λέξης «διάσπαση» και τονίζουν πως με τον νέο σύλλογο που ιδρύουν, δεν έχουν σκοπό να αυτονομηθούν από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η απάντηση του, υπό σύσταση, συλλόγου

«Λίγη μόνο ώρα μετά τη συνάντηση των μελών τού, υπό σύσταση, συλλόγου εμπορικών τουριστικών καταστημάτων παλιάς πόλης με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αναρτήσατε την είδηση της συνάντησης αυτής, στον τίτλο της οποίας υπήρχε, μεταξύ άλλων, η λέξη «ΔΙΑΣΠΑΣΗ». Με την παρούσα, επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε ΕΝΤΟΝΑ για τη χρήση της συγκεκριμένης λέξης στον τίτλο, καθώς και για το κείμενο, στο οποίο υποννοείται η διάσπαση. Μια από τις πρώτες ιδρυτικές μας αρχές και η οποία τονίστηκε ΡΗΤΑ και κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, είναι πως ο σύλλογός μας δεν έχει σκοπο ούτε να υποκαταστήσει τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, ούτε να αυτονομηθεί από αυτόν, ούτε έχει υποκινητές και άλλου είδους επιδιώξεις.

Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του Ε.Σ.Χ. Σκοπός του συλλόγου είναι να σταχυολογήσει το πολλαπλά και σύνθετα προβλήματά μας και να δώσει φωνή και εκπροσώπηση στα μέλη του στα διάφορα όργανα, κοινοποιώντας τα προβλήματα αυτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ως θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου μας, με την μακρόχρονη διαδρομή και εμπειρία του, ΜΟΝΟ ως σύμμαχός μας μπορεί να θεωρηθεί και να λειτουργήσει. Ενδεχόμενα παράπονά μας για παραλείψεις των προηγουμένων ετών ως προς την προώθηση των προβλημάτων μας (παραλείψεις για τις οποίες ευθυνόμαστε σίγουρα και εμείς, γιατι δεν τις κοινοποιούσαμε εγκαίρως και συντεταγμένα) δεν μπορούν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να θεωρηθούν ως αιτίες και αφορμές διάσπασης στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Τέτοια ερμηνεία της κίνησής μας και των όποιων παραπόνων μας, ΜΟΝΟ ως κακόβουλη μπορεί να θεωρηθεί. Την παρούσα απάντησή μας θεωρούμε πως υποχρεούστε να την αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Μετά τιμής,

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

για λογαριασμό του, υπό σύσταση, Συλλόγου Τουριστικών Εμπορικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης.»

Σχόλιο zarpanews.gr

Το zarpanews.gr κάλυψε δημοσιογραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνάντησης,  όπως άλλωστε φαίνεται από το επίμαχο ρεπορτάζ, στο οποίο φιλοξενούνται εκτενέστατα οι θέσεις και οι αρχές του υπό σύσταση συλλόγου σας, όπως τις παρουσιάσατε. Καλύψαμε εξάλλου εξαρχής, όλες τις συναντήσεις και τις διεργασίες του συλλόγου σας μέσα από εκτενή -επίσης- ρεπορτάζ.

Σας διαβεβαιώνουμε δε, πως διαθέτουμε και την εμπειρία και την επάρκεια να αντιλαμβανόμαστε ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε και πώς.

Από ‘κει και πέρα, ως υπό σύσταση φορέα, θα σας συνιστούσαμε να αποδεχτείτε τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης μέσα στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας.

Εάν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε, να μας δώσετε το e-mail του νέου συλλόγου, να σας στέλνουμε προς έγκριση τα κείμενά μας, πριν τα δημοσιεύσουμε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook