Έρχονται 250 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα στον Δήμο Χανίων | Δείτε εδώ

έρχονται-250-προσλήψεις-μονίμων-υπαλλήλ-551550

Στην σύναψη νέων συμβάσεων με τους 41 συμβασιούχους στην καθαριότητα που βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου προχωρά ο Δήμος Χανίων προσαρμοζόμενος στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης. Παράλληλα, μέχρι τις 30 Ιουλίου, πρέπει να έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο, οργανόγραμμα με τις ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με εργολαβίες.

Ομόφωνη απόφαση

Την απόφαση για σύναψη νέων συμβάσεων με τους εργαζομένους που βρισκόταν σε εργασία στις 7 Ιουνίου του 2017 έως 31 Μαρτίου του 2018, έλαβε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

«Συμφωνώ με αυτήν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να δώσει στους Δήμους την δυνατότητα να πάρουν μόνιμο προσωπικό» ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μιλώντας στον SUPER FM 89,6: «Σ’ αυτό όμως στο οποίο δεν συμφωνώ, είναι ότι επειδή αυτή η υπηρεσία αφορά ανταποδοτικά τέλη και είναι υπεύθυνος ο κάθε Δήμος να τα ρυθμίσει με τους δημότες του έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν αυτοί αυτό το ζήτημα όπως αυτοί νομίζουν πως είναι επωφελέστερο. Διότι οι Δήμοι έχουν την ευθύνη της ανταποδοτικότητας των τελών αυτών αλλά και την ευθύνη του κόστους προς τους δημότες» ανέφερε σχολιάζοντας πως με την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με το τριπλό σύστημα Δήμου – ΔΕΔΙΣΑ – εργολάβου που κρατάει την πόλη καθαρή.

Ακούστε τι είπε ο κ. Βάμβουκας στον Δημήτρη Παππά:

Το θέμα αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Μπαίνουν ερωτήματα. Γιατί ζητούν τις θέσεις του εργολάβου να τις συμπεριλάβουμε ως οργανικές;» τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης ζητώντας να κινητοποιηθεί η αυτοδιοίκηση σε σχέση με αυτόν το νόμο που αφορά ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας.

Στις συνθήκες εργασίας στον εργολάβο καθαριότητας αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρρής, επισημαίνοντας πως ναι μεν υπάρχουν κενά στο νόμο, όμως αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει το καθεστώς.

«Να αγωνιστούμε μαζί με τους συμβασιούχους και όλους τους εργαζόμενους μέχρι την τελική μονιμοποίησή τους» κάλεσε ο κ. Παπαντωνάκης ενώ ο κ. Ρίζος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στην πόλη τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

Περισσότερες από 250 προσλήψεις

Μέχρι 30 Ιουλίου ο Δήμος Χανίων  πρέπει να έχει αποστείλει οργανόγραμμα όπου θα περιγράφονται μέσα στον οργανισμό του το σύνολο των αναγκών στην καθαριότητα, είτε αφορά αποκομιδή, είτε σάρωση ή ο,τιδήποτε άλλο. Σύμφωνα με όσα είπε στον SUPER FM 89,6 ο κ. Βάμβουκας, είναι βέβαιο ότι χρειαστούν περισσότερα από 250 άτομα για να καλυφθούν οι ανάγκες. «Στον Δήμο Χανίων, έχουμε ένα τριπλό σύστημα Υπηρεσίας  καθαριότητας – ΔΕΔΙΣΑ – εργολάβου, το οποίο με επιτυχία ανταποκρίνεται και ο Δήμος Χανίων ήταν καθαρός και παραμένει καθαρός, σχολίασε εκφράζοντας φόβους ότι με το νέο καθεστώς μπορεί να προκύψουν προβλήματα ή και αύξηση του κόστους καθαριότητας που θα οδηγήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

«Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα καθορίσουν το μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το ζήτημα για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο μέλλον» ανέφερε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook