Χανιά | Ανησυχία των ξενοδόχων για τα έργα στο αεροδρόμιο | Να πληρωθεί επειγόντως το ποσό

χανιά-ανησυχία-των-ξενοδόχων-για-τα-έρ-289738

Επιστολή προς στην Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και προς τα αρμόδια υπουργεία, σχετικά με την αποπεράτωση των έργων της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων μετά από αυτοψία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στα έργα.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι «Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για να ολοκληρωθούν τα έργα στον Αερολιμένα Χανίων, ο οποίος αποτελεί την βασική πύλη εισόδου των τουριστών της Δυτικής Κρήτης ( Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνης ) και άρα άμεσα ή έμμεσα συνεισφέρουν άνω του 70% του ΑΕΠ μας ( Ν. Χανίων & Ν. Ρεθύμνης ). Πρέπει επειγόντως να πληρωθεί το ποσό το οποίο έχει εγκριθεί αλλά δεν έχει ακόμα πιστωθεί στον ανάδοχο του.

Η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών – αντί 1/11/15 και περάτωση την 29/2/16 – ξεκίνησαν στις 10/1/16 , θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης των πτήσεων εξωτερικού με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό. Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα ποσό, το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί άμεσα στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τις απαραίτητες εργασίες, για την επαύξηση ισχύος της υφιστάμενης παροχής ηλεκτροδότησης τόσο για το κτίριο της επέκτασης του Νέου Πύργου Ελέγχου όσο και λοιπών εγκαταστάσεων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Αερολιμένας Χανίων έχει μία πολύ θετική αύξηση στις αφίξεις των τουριστών, σημειώνοντας άνω του 55% αύξηση από το 2009 – 2015 ( αφίξεις τουριστών 2009 : 610.000, αφίξεις τουριστών 2015: 943.000 ), προσφέροντας θεαματικά έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό της τάξεως άνω των 11.000.000€ , καθαρά έσοδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook