Χανιά | Αναστάτωση και απορία στο Λύκειο Βάμου: «Γιατί μας μειώνεται η μοριοδότηση δυσμενών συνθηκών;»

χανιά-αναστάτωση-και-απορία-στο-λύκει-642988

Ανακοίνωση με την οποία όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, εκφράζει «ομόφωνα την εύλογη απορία του και την επακόλουθη δυσαρέσκειά του για την επικείμενη μείωση των μορίων δυσμενών συνθηκών από 5 σε 4 με βάση τη δημοσιοποιημένη πρόταση μοριοδότησης του Υπουργείου Παιδείας» εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Βάμου.

Η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Βάμου εκφράζει ομόφωνα την εύλογη απορία του και την επακόλουθη δυσαρέσκειά του για την επικείμενη μείωση των μορίων δυσμενών συνθηκών από 5 σε 4 με βάση τη δημοσιοποιημένη πρόταση μοριοδότησης του ΥΠΠΕΘ.

Εκφράζουμε την απορία μας, καθώς δεν υπάρχει κανείς επαρκής λόγος που να επιβάλει τη συγκεκριμένη μείωση:

1.η χιλιομετρική απόσταση παραμένει η ίδια,

2.το οδικό δίκτυο εξακολουθεί να είναι προβληματικό και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς βελτίωσή του,

3.δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης,

4.δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία που να επιτρέπει έγκαιρα και με συνέπεια τη μετάβαση στο σχολείο για το εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς τη χρήση Ι.Χ..

Αν και θεωρούμε ότι το σχολείο μας δεν θα επηρεαστεί ως προς τον αριθμό των μαθητών και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό τμημάτων λόγω της γεωγραφικής του θέσης στα ανατολικά του νομού Χανίων, ωστόσο η μείωση των μορίων θα έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα κατά τις διαδικασίες βελτίωσης και τοποθέτησης από το οικείο ΠΥΣΔΕ. Οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι ή αναπληρωτές) δεν θα έχουν ισχυρό κίνητρο να επιλέξουν το σχολείο μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην κάλυψη των λειτουργικών κενών. Επιπλέον, η μείωση προκαλεί αναστάτωση σε όσους μονίμους έχουν επιλέξει να τοποθετηθούν ή να διατεθούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επανεξετάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση και ζητούμε από τη ΔΔΕ Χανίων και τη ΠΔΕ Κρήτης να σταθούν αρωγοί στο αίτημά μας να παραμείνει τουλάχιστον η ίδια μοριοδότηση που ισχύει μέχρι τώρα (5 μόρια).΄»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook