Χανιά | Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για την επανέναρξη των μαθημάτων μητρικής γλώσσα

χανιά-ανακοίνωση-της-ελμε-για-την-επαν-625621

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την επανέναρξη των μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε απογευματινά τμήματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου για τα παιδιά μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς με καταγωγή από την Αλβανία. Η μαζική παρουσία μαθητών,μεταναστών, μελών πρωτοβάθμιων σωματείων (ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων,  τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, εργαζομένων στα Τρόφιμα Ποτά, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ ν. Χανίων,), συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, έδωσε ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις μικρής μερίδας «αγανακτισμένων» που προσπάθησε να ματαιώσει τα μαθήματα.

Σημαντική ήταν η συμβολή του συλλόγου διδασκόντων, των μαθητών και της σχολικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου για την άμεση επανέναρξη των μαθημάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να επαναλειτουργήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Για την ΕΛΜΕ Χανίων το σχολείο ανήκει σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, φυλή, φύλο, τάξη, σωματικές ικανότητες και θα έχουν την ίδια πρόσβαση σε αυτό και στη γνώση. Το σχολείο των διακρίσεων, στη δομή και στο περιεχόμενό του, αποτελεί μια αποκρουστική ανάμνηση του παρελθόντος και δεν θα επιτρέψουμε να ανασυσταθεί.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα σε εκατόμβες με εκατομμύρια νεκρούς. Είναι καθήκον μας ως παιδαγωγοί, εργαζόμενοι, γονείς να μην αφήσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος να σηκώσουν κεφάλι με όποια μορφή και αν εμφανίζονται. Η κοινωνία μας και ειδικά στην Κρήτη, έχει και μνήμη και γνώση. Δεν θα επιτρέψουμε σε μικρές μειοψηφίες να εισάγουν το δηλητήριο τους στα σχολειά μας και την κοινωνία.

Το Υπουργείο, η διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του προγράμματος και των μορφωτικών δικαιωμάτων κάθε παιδιού.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικότητες, τους μαθητές και τους γονείς να συντονιστούμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών της νέα γενιάς, την λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τον κόσμο της δουλειάς , τους ανέργους και τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο και να διεκδικήσουν Ψωμί – Δουλειά – Ειρήνη – Μόρφωση για όλους. Το επόμενο διάστημα το ΔΣ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, τους μαθητές και τους γονείς για να ανοίξει με ουσιαστικούς όρους τα παραπάνω ζητήματα με παρεμβάσεις, συζητήσεις, προβολές. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook