Χανιά | Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Λυκείου Βάμου

χανιά-ανακοίνωση-συλλόγου-γονέων-και-442293
Φωτό αρχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Λυκείου Βάμου, εκφράζοντας τη στήριξή του στα προβλήματα των μαθητών και ταυτόχρονα ευχαριστώντασ το Δήμο για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν το σχολείο και τους μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου :

» Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου Βάμου,

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των μαθητών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 14/10/2016,στο Κ.Ε.Π. Βάμου.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών μας τα οποία μετά από συντονισμό των 5μελών τμημάτων Α΄ και Β΄ Τάξης αποφάσισαν να διεκδικήσουν από το κράτος:

δημόσια και δωρεάν παιδεία, ζητώντας εν προκειμένω το στοιχειώδες: δωρεάν βιβλία σε όλα τα μαθήματα και, επομένως, να τους δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών της Α΄ Τάξης ˙

άμεση κατασκευή νέας σχολικής μονάδας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βάμου με κρατική χρηματοδότηση, πρόσληψη δεύτερης υπαλλήλου καθαριότητας, αφού η υπάρχουσα δεν επαρκεί για να διατηρηθεί όλο κτίριο καθαρό σε καθημερινή βάση ˙

-να κατασκευαστούν επιπλέον νέες τουαλέτες, μιας και οι 8 που υπάρχουν εξυπηρετούν το δυσανάλογα μεγάλο αριθμό 400 μαθητών/τριών σε Γυμνάσιο και Λύκειο

-ενισχυτική διδασκαλία για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη.

Μετά την από κοινού κινητοποίηση των μαθητών και του Συλλόγου μας, η Δημοτική Αρχή, κατανοώντας το πρόβλημα, δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει δωρεάν τα βιβλία των Αγγλικών στους μαθητές και θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση μίας επιπλέον υπαλλήλου καθαριότητας στο σχολείο.

Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στην πολιτική που φτωχαίνει διαρκώς τις λαϊκές οικογένειες είναι ο μοναδικός που φέρνει αποτέλεσμα. Έχουμε τη βεβαιότητα πως ό, τι έχει απομείνει από το «δημόσιο» και «δωρεάν» χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι χρέος μας να το διαφυλάξουμε, γιατί γνωρίζουμε καλά πως την επόμενη μέρα κάτι άλλο θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε από την τσέπη μας και εκείνο που τους επιτρέψαμε να μας αφαιρέσουν δε θα το πάρουμε ποτέ πίσω.

Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών στα σχολεία. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των παιδιών μας για να διεκδικήσουν αποκλειστικά υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν παιδεία. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook