Χανιά | Αναβρασμός στην σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου

χανιά-αναβρασμός-στην-σχολική-κοινότ-423889
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με άδειες αίθουσες θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στο zarpanews.gr γονείς και εκπαιδευτικοί που ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη «συρρίκνωση» του σχολείου τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι η μείωση στον αριθμό των μαθητών της πρώτης θα σημάνει γενικότερη υποβάθμιση του σχολείου, αφού θα χαθούν οργανικές θέσεις καθηγητών, θα μειωθεί η χρηματοδότησή και θα περιοριστούν οι προσφερόμενες δράσεις για τα παιδιά (θεατρική ομάδα, περιβαλλοντική κλπ).

Τονίζουν δε πως όσο η κατάσταση χρονίζει, ο φόβος τους για μεθοδευμένη απαξίωση με σκοπό το κλείσιμο του σχολείου, παραμένει βάσιμος.

Δεκάδες μεταγραφές 

Την ώρα που στο 1ο, αίθουσες θα παραμείνουν κλειστές, τα όμορα γυμνάσια -σύμφωνα με καταγγελίες- κάνουν δεκτές δεκάδες μεταγραφές, δημιουργώντας υπεράριθμα τμήματα στην πρώτη τάξη και με σκοπό να βάλουν παιδιά για μάθημα στα εργαστήρια, στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων αλλά και σε «μισές» αίθουσες, χωρισμένες με γυψοσανίδες.

Όπως τονίζουν οι γονείς, παρότι αυτές οι μεταγραφές μπορεί είναι νόμιμες, θα έπρεπε να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για την πόλη των Χανίων (αφού έτσι κι αλλιώς οι αποστάσεις από το ένα σχολείο στο άλλο είναι μικρές) ώστε να μην μένουν κτήρια άδεια, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τη σχολική στέγη.

Διαμαρτυρία

Σήμερα το πρωί, έγιναν παράλληλες συσκέψεις των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι σκέφτονται να συντονίσουν τις ενέργειές του, διεκδικώντας από την Διεύθυνση Β’Βάθμιας και τον Δήμο Χανίων, να παρέμβουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook