Χανιά | Αναβρασμός για τις κεραίες στη Χαλέπα

χανιά-αναβρασμός-για-τις-κεραίες-στη-χ-251047

keraies-evagelistria1-e1394040483891Σε συντονισμό των κινήσεών τους, με στόχο να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, προχωρούν οι κάτοικοι που ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους παραμένουν άγνωστες. Για τον σκοπό αυτό, εκπρόσωποί τους έδωσαν το «παρών» χθες, στην συνέλευση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» που έχει στηρίξει τον αγώνα τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για τις πέντε κεραίες που έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσα οικοδομής σε ελάχιστη απόσταση από το ΤΕΙ, το Δημοτικό Γηροκομείο και το 10ο Δημοτικό. Παρόλο που οι κάτοικοι είχαν πετύχει την αφαίρεσή τους, με ασφαλιστικά μέτρα, το Δικαστήριο πριν από τρεις μήνες ενέκρινε την επανατοποθέτησή τους, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις επικινδυνότητας, ότι πιθανολογείται να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων από την ακτινοβολία των κεραιών και ότι τα επιτρεπτά όρια εκπομπής δεν παραβιάζονται ενώ αποδέχεται ότι υπάρχει διακύμανση στην ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Σαρρής, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για το θέμα και εντός του δημοτικού συμβουλίου,  ενώ υπενυμίζουμε ότι έχει καταθέσει αίτημα να στηρίξει η νομική υπηρεσία του Δήμου τον αγώνα των κατοίκων και να ελέγξει με αυτοψία η υπηρεσία δόμησης του Δήμου τη νομιμότητα του κτιρίου που έχουν εγκατασταθεί οι κεραίες.

zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Αναβρασμός για τις κεραίες στη Χαλέπα

  1. Μπρος στο χρήμα δεν τους νοιάζει τίποτα…ούτε η υγεία μας ούτε κανένας απο εμάς…..Αλλά και αυτός ο ..μ………….ς ο ιδιοκτήτης αν είναι παράνομος στο θέμα της άδειας οικοδομής πρέπει να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα κατεδαφίζοντας του το κτήριο…γιατί έχει ένδειξεις οτι είναι νόμιμος οχι αποδείξεις..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook