Χανιά | Αναβαθμίζεται το Ίντερνετ στον δήμο Αποκορώνου

χανιά-αναβαθμίζεται-το-ίντερνετ-στον-684111

Τη στρατηγική αναβάθμιση στις ταχύτητες του διαδικτύου ανακοίνωσε ο Δήμος Αποκόρωνα.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται από το γραφείο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Δήμου, υπογραμμίζεται ότι παρότι που ο Αποκόρωνας έμεινε έξω από την εισαγωγή δικτύου οπτικών ινών, γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση του δικτύου με ταχύτερες προσβάσεις από τους χρήστες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε το πρόγραμμα οπτικών ινών σε όλους τους δήμους του νομού Χανίων, εκτός από τον Δήμο μας. Χάθηκε η ευκαιρία να κατασκευαστούν οπτικές ίνες, γιατί την προηγούμενη περίοδο που σχεδιαζόταν το πρόγραμμα ο δήμος μας δεν δήλωσε την ανάγκη κατασκευής οπτικών ινών και αφέθηκε ο Αποκόρωνας μακριά από τις σημερινές ανάγκες των δημοτών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες Τηλεπικοινωνιών.

Στρατηγικός στόχος μας ως γραφείο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ήταν να αλλάξουμε τεχνολογικά όλο το τοπίο του Αποκόρωνα αξιοποιώντας και την τεχνολογική κατάρτιση που έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικολακάκης. Μεθοδικά, λοιπόν, έχουμε υλοποιήσει και συνεχίζουμε με τα ακόλουθα που αποτελούν στρατηγικούς στόχους καθώς είναι μεγάλα έργα.

Όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του γραφείου μας, δεν υπήρχε στον Αποκόρωνα κανένα σημείο ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκτός από πέντε που είχαν υλοποιηθεί από την Αντιπεριφέρεια μέσω Ευρωπαικού προγράμματος (Βάμος, Γιωργιούπολη, Φρες, Καλύβες, Ασή Γωνιά) με εμβέλειας 80-100 μέτρων, για τα οποία μάλιστα σημειώνεται πως υπήρχαν μόνο τρία ενεργά και με πρωτοβουλίες μας ενεργοποιήσαμε τα άλλα δύο, που ήταν ανενεργά (σε Φρε & Ασή Γωνιά).

Προχωρήσαμε στην δημιουργία κόμβων ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Hot Spot Free WIFI internet) σε κοινοτικά γραφεία, ιατρεία, πολιτιστικούς συλλόγους και πλατείες, τοποθετώντας κεραίες εμβέλειας 300 μέτρων. Σημειώνεται ότι ξεκινήσαμε από τα κοινοτικά ιατρεία όπου υπήρχε δυσχέρεια συνταγογράφησης.

Τα σημεία είναι ήδη 21 και θα γίνουν 30 μέσα στο τρέχον έτος. Τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι συνήθως σε πλατείες εκκλησίες και παιδότοπους, αλλά δίνουν και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και σε τουρίστες, που θεωρείται γι’ αυτούς πολύ σημαντικό. Με τη λειτουργία των σημείων αυτών επιτυγχάνεται η πρόσβαση πολιτών στο διαδίκτυο που είτε δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν δική τους πρόσβαση, είτε κατέφευγαν σε άλλες ακριβές εναλλακτικές δυνατότητες σύνδεσης με διαδίκτυο (μέσω κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικά κ.α.). Σε κάθε περίπτωση βέβαια οριστική και ποιοτικότερη λύση είναι η κατασκευή δικτύου οπτικών ινών, όπως συνέβη στον υπόλοιπο νομό Χανίων.

Χαρακτηριστική των ενεργειών του γραφείου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του δήμου Αποκορώνου είναι η περίπτωση του Κουρνά, όπου οι κάτοικοι δεν είχαν τη δυνατότητα (όπως και στα γύρω χωριά) να αποκτήσουν σύνδεση τηλεφωνικής γραμμής από τον ΟΤΕ λόγω παλαιότητας του κέντρου της Γιωργιούπολης. Με παρέμβασή μας στον ΟΤΕ σε λιγότερο από τον ένα χρόνο, εγκαταστάθηκε ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο αυτόνομο και έτσι απέκτησε όλο το χωριό τηλεφωνικές συνδέσεις και πρόσβαση στο διαδίκτυο με ικανοποιητικές ταχύτητες, αλλά και τα γύρω χωριά όπως τα Δράμια ο Κάστελλος και το Πάτημα που δεν είχαν καθόλου προσβάσεις. Πραγματοποιήθηκαν μεταγωγές των παλιών συνδέσεων στο νέο τηλεφωνικό κέντρο και έγιναν και περί τις 150 νέες συνδέσεις άμεσα, και συνεχίζονται. Παράλληλα, αναβαθμίστηκε πλήρως στον Κουρνά ένα ασύρματο δίκτυο που είχε τοποθετήσει ο Δήμος, με νέο σύγχρονης τεχνολογίας που είναι ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Είμαστε σε συνεχή και άριστη συνεργασία με τον ΟΤΕ και συγκεκριμένα με την Τεχνική Διεύθυνση του πεδίου Νομού Χανίων και με το Τμήμα Ειδικών πελατών του ΟΤΕ (Δ/νση Πωλήσεων). Τους ευχαριστούμε δημόσια για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία. Όπως ενημερώσαμε και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την αναβάθμιση του Δικτύου του ΟΤΕ με τα ακόλουθα:

  • Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Δικτύου ταυτόχρονα στις περιοχές Καβρού – Γιωργιούπολης και Καλυβών – Αλμυρίδας. Οι νέες καμπίνες που τοποθετούνται θα αποδίδουν ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο 50ΜΒ αρχικά και αισιοδοξούμε ότι τον Μάιο θα πάρουμε άδεια για 200ΜΒ, γατί ο εξοπλισμός υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 200ΜΒ. Τις ταχύτητες αυτές θα τις απολαμβάνουν όσοι δημότες βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων από τις καμπίνες. Οι υπόλοιποι και οι πιο απομακρυσμένοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες σαφώς μεγαλύτερες από τις σημερινές.
  • Παράλληλα περιμένουμε τη ανακοίνωση του Roural Extension ή roural2 (ευρυζωνικότητα σε αγροτικές περιοχές), το οποίο θα αποδίδει ταχύτητες 50ΜΒ και θα καλύψει πολλές περιοχές του Δήμου με οπτικές ίνες.

Σημειώνουμε ότι με την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ που κατασκευάζεται και είναι σε εξέλιξη, ο πολίτης πλέον θα απολαμβάνει τις ταχύτητες που θα επιλέγει όχι τις μικρές ταχύτητες που υπήρχαν μέχρι τώρα λόγω της παλαιότητας του δικτύου.

Με νεότερο δελτίο θα σας ενημερώσουμε για τους νέους στρατηγικούς στόχους του γραφείου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του δήμου Αποκορώνου που αφορούν την ύδρευση, έξυπνες εφαρμογές και δημιουργία εφαρμογών έξυπνων πόλεων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook