Χανιά | Αλλαγή σκυτάλης στην ΔΕΥΑΧ και μία παραίτηση με παράπονο

χανιά-αλλαγή-σκυτάλης-στην-δευαχ-και-μ-593350

Τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Μιχάλη Τζινευράκη ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΧ, σε αντικατάσταση του Αντώνη Σχετάκη. Η αλλαγή σκυτάλης έγινε σε καλό κλίμα, με τον απερχόμενο πρόεδρο να ευχαριστεί τον Δήμαρχο και το ΔΣ για την εκλογή του σε αυτήν την θέση και την συνεργασία τους την τελευταία τριετία και τον νέο πρόεδρο να δηλώνει πως θα εργαστεί για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της επιχείρισης.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Δημήτρη Λεβεντάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από το το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, καταγγέλλοντας την διοίκηση για παραίτηση από τις διεκδικήσεις της στο θέμα της αντιδικίας με τους εργαζομένους. Όπως ανέφερε, η ΔΕΥΑΧ πριν μία εβδομάδα απέσυρε την αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο σε βάρος της απόφασης που ικανοποιεί οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων για περικοπές που χαρακτηρίστηκαν παράνομες και τους επιστρέφει 1,4 εκ ευρώ. Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε μάλιστα πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 10% μείωση τιμολογίου για 100.000 καταναλωτές και ζήτησε εξηγήσεις για αυτήν την κίνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Σχετάκης απάντησε πως ήταν αδύνατον να ζητήσει η ΔΕΥΑΧ να της επιστραφούν αυτά τα χρήματα, τα οποία ήδη είχαν εκταμιευθεί από τους δικαιούχους. Συμπλήρωσε δε πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν το έτος 2011, τονίζοντας πως οι αγωγές των εργαζομένων για τα έτη 2012, ’13 και ’14 με τις οποίες ζητούν περίπου 5 εκ. ευρώ, δεν θα έχουν ανάλογη έκβαση.

Πάντως, ο κ. Λεβεντάκης καταψήφισε την εκλογή του νέου προέδρου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook