Χανιά | «Αλλάζουν όψη» οι πλατείες του Φρε και του Βαφέ

χανιά-αλλάζουν-όψη-οι-πλατείες-του-φ-169091

anaplasi fres vafesΤην άμεση έναρξη εργασιών από την ερχόμενη εβδομάδα, για την ανάπλαση των πλατειών των οικισμών ΦΡΕ & ΒΑΦΕ αξίας 408.729,00 ευρώ, τα οποία είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης σε αυτοψία την οποία πραγματοποίησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βοτζάκη, τους Αντιδημάρχους κ Κουκουράκη, κ. Κοτσιφάκη κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκόρωνα.

Οι εργασίες της πλατείας του οικισμού του Φρε αφορούν την δημιουργία αύλιου χώρου γύρω από την εκκλησία, την αποτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την πλατεία, την ανάδειξη των μνημείων τα οποία υπάρχουν καθώς και την πλακόστρωση αυτής.

Με τη ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει επιτευχθεί η συνέχιση της λειτουργίας της πλατείας ως πολιτιστικό, εμπορικό, διοικητικό και κέντρο αναψυχής για τους κατοίκους του Φρέ και της γύρω περιοχής επίσης.

Αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας του οικισμού Βαφές, ο οποίος είναι το μοναδικό χωριό του νομού Χανίων που έχει ανακηρυχθεί ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, οι εργασίες ανάπλασης αφορούν συγκεκριμένα σημεία του οικισμού όπως το Διαβατικό, τον Πλάτανο, την Πλατεία Ηρώου, την Πλατεία 3 Πηγάδια και τα καφενεία.

Με την ανάλογη πλακόστρωση, την τοποθέτηση καθιστικών με έντονα στοιχεία από πέτρα και ξύλο, την τοποθέτηση απαραίτητου φωτισμού, την φύτευση σε επιλεγμένα σημεία, επιτυγχάνεται η διατήρηση του Παραδοσιακού στοιχείου του οικισμού καθώς και η ενίσχυση της Ιστορικής Μνήμης αυτού.

Οι προαναφερθείσες αναπλάσεις θα αναδείξουν τους παραδοσιακούς οικισμούς, τονίζοντας την γραφικότητα και το παραδοσιακό στοιχείο τα οποία αποτελούν κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική αναπτυξη και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.

zapa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook