Χανιά | Ακόμα και τον ίσκιο χρεώνει ο «καρεκλάς» | Το απόλυτο θράσος σε δημοφιλή παραλία

χανιά-ακόμα-και-τον-ίσκιο-χρεώνει-ο-κ-86763

almyridaΗ προσπάθεια εκμετάλλευσης των λουόμενων αποτελεί μάλλον τον «κανόνα» στις τουριστικές περιοχές, ειδικά την περίοδο αυτή που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται.

Όλοι έχουμε να πούμε μια ιστορία από την εμπειρία μας σε δημοφιλείς  παραλίες των Χανίων: οι ξαπλώστρες ακριβές, οι παροχές ελάχιστες, ο ιδιοκτήτης θρασύς, το μέρος βρώμικο, το νερό έκανε πάνω από 50 λεπτά!

Κι όσο η «ευρηματικότητα» κάποιων επιχειρηματιών θα διοχετεύεται στην αναζήτηση νέων τρόπων για να βγάλουν… απ’ τη μύγα ξίγκι, τόσο αυτές οι ιστορίες θα πληθαίνουν!

Στην περιοχή του Αποκόρωνα λοιπόν και συγκεκριμένα στην παραλία της Αλμυρίδας, οι δύο ξαπλώστρες «σετάρονται» με το αλμυρίκι που είναι από πάνω και πωλούνται ως σύνολο.

Αυτό άκουσε (και μας μετέφερε) αναγνώστριά μας, που ζήτησε να μάθει, γιατί αφού χρησιμοποιούσε δύο ξαπλώστρες (από 2 ευρώ η κάθε μία), έπρεπε να πληρώσει 5 ευρώ αντί για 4.

«Αφού δεν έχει ομπρέλα», είπε στον επιχειρηματία: «Ναι αλλά έχετε τον ίσκιο από το δέντρο», απάντησε εκείνος και την άφησε εμβρόντητη!

Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε μάθει να μην ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα «μικρο-εκμετάλλευσης» που είναι καθημερινά και η «ντροπή» που δεν μας αφήνει (όπως λέμε) να αντιδράσουμε δείχνει να αντιστέκεται πολύ σθεναρά στη γενικευμένη, κατά τα λοιπά, κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook