Χανιά | Ακυρώνεται λόγω ασθένειας του πρωταγωνιστή η πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

χανιά-ακυρώνεται-λόγω-ασθένειας-του-π-458130

Ένα έκτακτο περιστατικό υγείας αναγκάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ να αναβάλλει την πρεμιέρα του έργου «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα».

Συγκεκριμένα, όπως είπε στον Super fm 89.6 ο σκηνοθέτης του έργου Γιάννης Καραχισαρίδης, ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών, Χρήστος Ροδάμης, μπήκε εσπευσμένα χθες στο νοσοκομείο με περιτονίτιδα.

Αυτό σημαίνει ότι η πρεμιέρα μετατίθεται για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το έργο του Willy Russell σε μετάφραση -διασκευή-σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί Αντώνη Χαλκιά.

Το έργο δίνει έμφαση στη σχέση δυο διαφορετικών ανθρώπων, του Χρήστου και της Ρίτας. Ένα έργο που αξίζει όλοι να δουν. Αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές της παράστασης στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Μιχάλης Αεράκης, τόνισε πως » πρόκειται για μια παράσταση με ανεξάντλητη θεματολογία και ο σκηνοθέτης πρέπει να βγάλει με τη δική του ματιά, τον τρόπο που βλέπει τις ανθρώπινες σχέσεις. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1980 από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ενώ η πιο πρόσφατη εκτέλεση έγινε από τον Γιώργο Κιμούλη και την Κατερίνα Παπουτσάκη. Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει με το εισιτήριό του την παράσταση και τα νέα παιδιά. »

Στο μεταξύ, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Καραχισαρίδης είπε πως είναι η πέμπτη φορά που συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕΚ ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση του έργου. » Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο που περιπλανιέται στη σχέση δυο ανθρώπων. Η Ρίτα είναι κομμώτρια αλλά θέλει να μάθει λογοτεχνία, χωρίς να γνωρίζει τι είναι. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τους ηθοποιούς. Πρέπει να δείξουν τις πλευρές όλων των χαρακτήρων και όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη σχέση τους. »

Παράλληλα ο κ. Καραχισαρίδης επεσήμανε τους λόγους που πρέπει το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση. » Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να το δει, γιατί θα δει πραγματικούς ανθρώπους πάνω στη σκηνή και θα βρει πολλές ομοιότητες με τον εαυτό του.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook