Χανιά | Ακριβότερα θα δημοπρατηθούν οι παραλίες φέτος

χανιά-ακριβότερα-θα-δημοπρατηθούν-οι-248948

???????????????????????????????Αυξημένες κατά 10% θα είναι φέτος οι τιμές εκκίνησης για τις θέσεις αιγιαλού που θα δημοπρατήσει ο Δήμος Χανίων για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ενέκρινε την σχετική ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής που οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού του μισθώματος που παρακρατά το δημόσιο, από 20% σε 30%.

Έτσι, ανά τ.μ. αιγιαλού, οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται από 11 ευρώ (Αγ. Ονούφριος, Σταυρός, Λουτράκι) έως και 49,50 στις πολυσύχναστες παραλίες της Αγίας Μαρίνας. Και στις καντίνες έγιναν κάποιες μικρές αναπροσαρμογές στα μισθώματα στο πλαίσιο μιας προσπάθεια εξομάλυνσης, με βάση κριτήρια επισκεψιμότητας, με τις τιμές εκκίνησης ανά τ.μ. να διαμορφώνονται από τα 59,40 ευρώ στο Καλάμι (Άπτερα) μέχρι 148 ευρώ σε Κλαδισό και Τερσανά για παράδειγμα και 267 ευρώ στον Καλαθά.

Λιγότερες ξαπλώστρες

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος λόγω νόμου αλλά και διάβρωσης των ακτών, θα δούμε στις παραλίες των Χανίων, συνολικά λιγότερα ομπρελοκαθίσματα (κατά 10% τουλάχιστον),κάτι που προκύπτει και από αυτά που ορίζει η νέα ΚΥΑ που απομακρύνει τις ξαπλώστρες ακόμη περισσότερο από το κύμα (από τα 3 στα 5 μέτρα) και ορίζει 100 μέτρα ελεύθερου χώρου ανάμεσα στους δημοπρατούμενους αλλά και λόγω του φαινομένου της διάβρωσης που δυστυχώς είναι έντονο στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του νομού.

Προκηρύσσονται ελάχιστες νέες θέσεις ενώ καταργούνται άλλες και έχουν γίνει αναπροσαρμογές σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Η προκήρυξη των δημοπρατήσεων αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν τις 31 Μαϊου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook