Αδημοσίευτο Video: Το τελευταίο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αμερική και η βράβευσή του από την Παγκρητική Ένωση

αδημοσίευτο-video-το-τελευταίο-ταξίδι-του-543137

Πριν από 11 χρόνια, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου του 2006, ο 88χρονος τότε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του η Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Το zarpanews.gr σήμερα σας παρουσιάζει αδημοσίευτο βίντεο και δήλωση του πρώην πρωθυπουργού από το τελευταίο του ταξίδι στην Αμερική.

Μητσοτάκης: Είμαι Κρητικός ίσα με το μεδούλι των οστών μου

Σε δήλωσή του, στον Δημήτρη Παππά στο περιθώριο της εκδήλωσης, είχε πει:

«Είμαι πολύ ευτυχής, είμαι περήφανος. Δέχτηκα με βαθιά ικανοποίηση την τιμή των Κρητικών, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα μίας μακράς σταδιοδρομίας στην υπηρεσία του τόπου. Εγώ είμαι Κρητικός ίσα με το μεδούλι των οστών μου. Αγαπώ την Κρήτη, αγαπώ την κρητική ομογένεια εδώ, τους Κρήτες των Ηνωμένων Πολιτειών και χάρηκα ιδιαίτερα διότι τους ξανάδα. Οι άνθρωποι αυτοί τραβάνε μπροστά, προκόβουν, μας τιμούν και αποτελούν και πολύτιμο στήριγμα για την Ελλάδα.

Η τελετή

Στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ο Κωνσταντίνος Μητοστάκης έλαβε το «Venizelos & Kazantzakis achievement award» είχε παρευρεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη ως Υπουργός Εξωτερικών και οι εγγονοί του πρώην πρωθυπουργού, Κωστής Μπακογιάννης και Πιέρ Γκουρντέν.Εκτός από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, οι ομογενείς είχαν βραβεύσει τον -κατά το ήμισυ Χανιώτη κατά δήλωσή του- επιτυχημένο επιχειρηματία, Άγγελο Τσακόπουλο.
Είχε ακολουθήσει δείπνο και γλέντι, με κρητική και λαϊκή ελληνική μουσική και χορό σε μία ιδιαίτερη βραδιά με πολύ κέφι, στην οποία συμμετείχαν Κρήτες από κάθε άκρη της Αμερικής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook