Χανιά | «Αγώνας δρόμου» για την δημοπράτηση των παραλιών

χανιά-αγώνας-δρόμου-για-την-δημοπρά-244837

???????????????????????????????Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στον Δήμο Χανίων για να προλάβουν να δημοπρατήσουν τις παραλίες μέχρι τις 31 Μαϊου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό από τα αρμόδια υπουργεία το αίτημα για παράταση, γεγονός που σημαίνει ότι από 1η Ιουνίου, το ποσοστό του μισθώματος που θα παρακρατά το δημόσιο, θα φτάνει το 50% (αντί για 30%)!

Το μεσημέρι, στο πλαίσιο άτυπης σύσκεψης με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Γιώργου Φραγγεδάκη και Νεκτάριου Αλεξανδράκη, έγινε ένας πρώτος έλεγχος των δημοπρατούμενων θέσεων, όπως αποτυπώθηκαν για φέτος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σκοπός είναι, οι προτάσεις να διαβιβαστούν άμεσα στα τοπικά συμβούλια, τα οποία θα συνεδριάσουν σήμερα και αύριο το πρωί για τις παραλίες εντός των ορίων τους και θα στείλουν πίσω τις σχετικές αποφάσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 12 που συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα τέλη της εβδομάδας, εάν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι στους χάρτες χρειάστηκε να γίνουν  αρκετές τροποποιήσεις ώστε να εναρμονιστούν με όσα ορίζει η φετινή ΚΥΑ που απομακρύνει τις ξαπλώστρες από το κύμα (στα 5 αντί για 3 μέτρα) και «διώχνει» από τις παραλίες, τα τραπεζοκαθίσματα και τις ξύλινες κατασκευές.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Χανιά | «Αγώνας δρόμου» για την δημοπράτηση των παραλιών

  1. Φαντάζομαι θα μπούνε οι ίδιοι και οι ίδιοι που ήταν τόσα χρόνια. Αν εμφανιστεί κανείς καινούργιος τέρμα τον τρώνε με τα φτερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook