Χανιά | Αγνόησε την «κόκκινη σημαία» και βγήκε απ’ τη θάλασσα… με φορείο | Photo

χανιά-αγνόησε-την-κόκκινη-σημαία-κα-578234

Πήξαμε στους… ατρόμητους κολυμβητές φέτος το καλοκαίρι με τους ναυαγοσώστες να δηλώνουν πως ο αριθμός των διασώσεων στα Χανιά έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Σε απόγνωση οι ναυαγοσώστες στα Χανιά: «Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο φέτος η ανυπακοή στις υποδείξεις μας»

Ευτυχώς η ανυπακοή στην «κόκκινη σημαία» (photo) δεν είχε μοιραία κατάληξη για λουόμενο που λίγο έλειψε να πνιγεί, το μεσημέρι της Κυριακής, στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Η επέμβαση του ναυαγοσώστη ήταν άμεση με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πάντως, όσοι σκοπεύουν να πάνε για μπάνιο χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς στα βόρεια του νομού οι θάλασσες είναι ιδιαίτερα ταραγμένες.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αγνόησε την «κόκκινη σημαία» και βγήκε απ’ τη θάλασσα… με φορείο | Photo

  1. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε αυτούς τους,ας τους πω ευγενικά (ατρόμητους) κολυμβητές με της αυτοκτονικές τάσεις,που αρνούνται να σεβαστούν της υποδείξεις του ναυαγοσώστη, άλλα είναι γενικότερο και έχει να κάνει με όλους τους λουόμενους που έχουν την ατυχία να βρεθούν με έναν (Ατρόμητο κολυμβητή)στην ίδια παραλία.Ο ναυαγοσώστης είναι ένας απλός σαν και εμάς ανθρώπος,και όχι κάποιος σούπερ ήρωας.Οπως λοιπόν σε όλους τους ανθρώπους οι δυνάμεις του εξαντλούνται. Αδιαφορώντας λοιπόν στης προειδοποιήσεις του ναυαγοσώστη,ο….ατρομητος κολυμβητής πέρα ότι βάζει σε κίνδυνο την ζωή του την ίδια, βάζει σε κίνδυνο,και την ζωή του ναυαγοσώστη άλλα και όλων αυτων που από πραγματική ατυχια θα χρειαστούν την ίδια στιγμή την βοήθεια του,πχ παρασυρση ενός παιδιού από ένα μεγάλο κύμα,ένα καρδιακό επεισόδιο έξω στην ακτή,και άλλα πολλά που είναι εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζει ένας ναυαγοσώστης.Και αν σε μερικούς φαντάζει απίθανο το σενάριο πολλαπλών ταυτόχρονων περιστατικών….ας ρωτήσει κάποιων ναυαγοσώστη να του πει.Την επόμενη λοιπόν φορά που θα νιώσουμε…. ατρόμητοι και υπεράνθρωποι,ας σκεφτούμε ότι αυτοί που θα κληθούν να μας σώσουν είναι απλά άνθρωποι. Άνθρωποι με οικογένειες,που βγάζουν ένα μεροκάματο,προσέχοντας όλους εμάς,αλλά και όλους εσάς τους… ατρόμητους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook