Χανιά | Αγαπημένα τραγούδια από τον θρυλικό «Δρόμο» στα σκαλάκια της Δημοτικής Αγοράς | Photos + Video

χανιά-αγαπημένα-τραγούδια-από-τον-θρυ-517191

Γέμισαν κόσμο και αγαπημένα τραγούδια τα βορεινά σκαλάκια της Δημοτικής Αγοράς αλλά και ολόκληρη η οδός Τσουδερών. Εκεί ήταν που δόθηκε το ραντεβού από την μουσική παρέα «Καθ’ ωδών» για το μεσημέρι του Σαββάτου και ο κόσμος δεν άργησε να «πλημμυρίσει» το σημείο.

kathodon_dromos2Η χανιώτικη μουσική παρέα παρουσίασε ζωντανά το δίσκο των Μίμη Πλέσσα – Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 και είναι ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις μόνο σαν δίσκος βινιλίου.kathodon_dromos3«Ο Δρόμος» με ερμηνευτές τότε τον Γιάννη Πουλόπουλο, την Πόπη Αστεριάδη και τη Ρένα Κουμιώτη περιλαμβάνει αξέχαστα τραγούδια όπως: Το άγαλμα, Γέλαγε η Μαρία, Δώδεκα μαντολίνα, Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου, Πρώτη φορά, Δώσε μου το στόμα σου, Ξημερώνει Κυριακή κ.α.kathodon_dromos4

Οι «Καθ’ ωδών» παρουσίασαν τα τραγούδια του δίσκου με πλήρη λαϊκή ορχήστρα και με κείμενα του Λευτέρη Παπαδόπουλου σχετικά με την εποχή και τη γειτονιά που τον ενέπνευσε.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι «Καθ’ ωδών», το ίδιο event θα παρουσιαστεί ξανά σε δρόμους και γειτονιές της πόλης μας την άνοιξη και το καλοκαίρι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook