Χανιά | Ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη με τα ποδήλατα για τα παιδιά με αναπηρία | Photos

χανιά-ήρθαν-από-την-κωνσταντινούπολη-437775
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεκίνησαν με τα ποδήλατα από την Κων/πολη με προορισμό το Ηράκλειο, διανύουν 1.700 χιλιόμετρα σε 32 ημέρες σταματώντας σε 20 ελληνικές πόλεις με σκοπό  να συγκεντρώσουν 19.000 και να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια για άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Ο λόγος για τον Ελπιδοφόρο και την Δώρα που βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά για να μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης. «Σκοπός του Wheeling2Help είναι να συγκεντρώσουμε 19.000 ευρώ, ώστε να αγοράσουμε 100 αναπηρικά αμαξίδια και να προμηθεύσουμε με πέντε αμαξίδια για ΑΜΕΑ την κάθε μία από τις 20 πόλεις που θα επισκεφτούμε! Βρισκόμαστε προς το τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού» δήλωσαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων προς τιμήν τους. Όπως λένε, το ταξίδι είχε «αρκετή ανηφόρα, αρκετό πετάλι, πολύ ιδρώτα αλλά και όμορφες εκδηλώσεις, πολλά χαμόγελα, υπέροχες δράσεις».

Με το wheeling2help «θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και κυρίως να βγάλουμε τον κόσμο απ΄τα σπίτια», τόνισε από την πλευρά της η Δώρα Μπίτση. «Ταξιδεύοντας στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας είδαμε άλλες κοινωνίες στις οποίες υπερισχύει η αλληλεγγύη και που ο ένας συντρέχει στον άλλον. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και στην Ελλάδα, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση, περιελάμβανε χορό zumba από σχολές της πόλης ενώ αμέσως μετά, όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Αγοράς, είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν ξεχωριστό αγώνα baskin από την ομάδα του «Αρίωνα»

«Ο Δήμος Χανίων έχει οργανώσει μια μικρή αλλά όμορφη και σημαντική εκδήλωση για να υποδεχθούμε και να τιμήσουμε τον Ελπιδοφόρο και την Δώρα, δύο νέα παιδιά που ξεκίνησαν από την Κων/πολη με προορισμό το Ηράκλειο, αφήνοντας πέντε αναπηρικά αμαξίδια σε κάθε πόλη απ’ όπου περνούν. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το έργο τους» τόνισε ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το άθλημα των ίσων ευκαιριών

«Το baskin είναι ένα άθλημα που βασίζεται στην φιλοσοφία του μπάσκετ και ενσωματώνει αθλητές με και χωρίς αναπηρία. Η φιλοσοφία του είναι έτσι ανεπτυγμένη ώστε να παρέχονται ίσες δυνατότητες στη χαρά και στην δημιουργία καλαθιού για τους παίκτες. Ένα άθλημα που ανοίγει νέες δυνατότητες στην κοινωνία μας για να αποδεχτούμε αβίαστα τα άτομα με αναπηρία και δημιουργεί μια ουσιαστική και θετική αλληλεπίδραση» εξήγησε η γυμνάστρια του «Αρίωνα», Γεωργία Νικηφοράκη.

«Για τα παιδιά με αναπηρία το baskin είναι κάτι απλό. Το δέχονται πάρα πολύ φυσικά και ενσωματώνονται αμέσως. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα, είναι στο να βρούμε παίκτες χωρίς αναπηρία. Γιατί ο κόσμος δεν είναι έτοιμος και δεν γνωρίζει ότι μπορεί να συμμετέχει σε κάποιο άθλημα και να το ευχαριστηθεί το ίδιο, σαν να μην υπάρχουν άτομα με αναπηρία μέσα» συμπλήρωσε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook