Χανιά | Έσβησε η φωτιά στον Κακόπετρο – Υπό έλεγχο στον Αποκόρωνα

χανιά-έσβησε-η-φωτιά-στον-κακόπετρο-718408

Δεν είναι απειλητικά πλέον τα πύρινα μέτωπα στα Χανιά, με την φωτιά στον Κακόπετρο να έχει σβήσει και εκείνη στον Αποκόρωνα να είναι υπό έλεγχο. Η εθνική οδός πλέον είναι ανοικτή και η κίνηση έχει αποκατασταθεί.Οι απώλειες σε ελιές, ζώα, αμπέλια κλπ είναι τεράστιες, όμως ευτύχημα είναι οτι δεν κάηκαν σπίτια, πόσο μάλλον οτι δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Όπως τονίστηκε, το ελικόπτερο Ericsson που επιστρατεύτηκε έκανε «θαύματα», βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου στον Πλατανιά που έγλειψε σπίτια του χωριού.

Στα σημεία του Πλατανιά έχουν μείνει όλες οι επίγειες δυνάμεις, με 17 οχήματα και 45 πυροσβέστες.Αναλυτικά όσα είπε στο zarpanews ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης:

«Η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο,ο άνεμος είναι ήρεμος και δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο πλέον.

Καταλυτική ήταν η βοήθεια του ελικοπτέρου Ericsson που ήρθε από την Αθήνα, μετά από έκκληση αγωνίας που έκανα, μιλώντας και με τον Παύλο Πολάκη, και το οποίο έκανε 5 ρίψεις σε μία ώρα, όλες αποτελεσματικές. Είναι το ιδανικό ελικόπτερο για τέτοιες καταστάσεις και μακάρι να είχαμε ένα μόνιμο τέτοιο στην Κρήτη.

Το άλλο ελικόπτερο, το Καμόφ, επιχείρησε στα Δελιανά, ενώ οι ρίψεις έχουν σταματήσει εδώ και λίγη ώρα.

Υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε ελιές και ζώα, πάρα πολλά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί, ενώ ευτυχώς στους δύο οικισμούς που είχαμε εκκενώσει δεν έφτασε η φωτιά. Μάλιστα, πέρασε ακριβώς δίπλα από σπίτια στον πάνω Κακόπετρο.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Έσβησε η φωτιά στον Κακόπετρο – Υπό έλεγχο στον Αποκόρωνα

  1. Θερμα συγχαρικια στον δημαρχο αποκορωνα για την ανοργανωσια.ανθρωποι ηλικιωμενοι αβοηθητοι,ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑκαι μετα χωρις νερο και ρευμα.αν συνεχιζε ο αερας δυτικος θα ειχαμε καει ζωντανοι.καμια φυλαξη του δασους, καμια προληψη.περιμενουμε να πεις πολλα οπως ειχες δηλωσει χθες.
    ΝΤΡΟΠΗ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ.

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook