Χανιά | Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» στο Παλιό Λιμάνι για τους κοινόχρηστους

χανιά-έρχονται-πρόστιμα-φωτιά-στο-π-533265

Τον «λογαριασμό» για την παράνομη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων θα πρέπει να περιμένουν εντός των ημερών οι επιχειρηματίες του Ενετικού Λιμένα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr από τις 80 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μόνο οι 10 είχαν λάβει άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την θερινή περίοδο που μας πέρασε.

Και αυτό γιατί οι υπόλοιπες διαθέτουν αυθαίρετες κατασκευές (τέντες, διαχωριστικά κλπ) για τις οποίες μάλιστα έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την πρώην κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Συνεπώς, η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από 70 καταστήματα για όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου γινόταν παράνομα ενώ ήδη οι σχετικές παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί από τις λιμενικές Αρχές και τα αντίστοιχα πρόστιμα -το ύψος των οποίων είναι πάρα πολύ υψηλό- αναμένεται να σταλούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως μας έλεγε γνώστης της κατάστασης, τα πρόστιμα ξεπερνούν το σύνολο του ποσού που πληρώνουν οι επιχειρηματίες για τέλη χρήσης αυτών των χώρων, όταν τους παραχωρούνται νόμιμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook