Χανιά | Έλα να κάνεις δωρεάν διακοπές, δουλεύοντας στο ΕΚΑΒ!

χανιά-έλα-να-κάνεις-δωρεάν-διακοπές-δ-33799

elafonisi 1Aνταλλάξτε την καλοκαιρινή σας άδεια με εργασία σε νησί, δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές λόγω των «εκτός έδρας».

Οι φετινοί προορισμοί;

Ανδρος, Τήνος, Μύκονος, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ιος, Θήρα, Χίος, Ρόδος, Ικαρία, Κέρκυρα, Λήμνος, Σάμος και Χαλκιδική και Χανιά!

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απηύθυνε περί τα τέλη Μαΐου η διοίκηση του ΕΚΑΒ προς τους διασώστες που είναι πληρώματα ασθενοφόρων. Υπάρχει ανταπόκριση, κυρίως από… εργένηδες.

Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια το ΕΚΑΒ προβαίνει κάθε χρόνο σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου ούτως ή άλλως οι ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου είναι τεράστιες. Η άδεια δεν χάνεται. Απλώς μεταφέρεται για το φθινόπωρο-χειμώνα.

Δεν επαρκεί το προσωπικό στα ΕΚΑΒ

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη νησιωτική Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό», σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ κ. Χρήστος Αγγελίδης.

«Νησιά όπως Ανδρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος έχουν από 3-4 διασώστες του ΕΚΑΒ που συνεργάζονται με τους οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες.

Οι σχεδιαζόμενες από το 2012 προσλήψεις 200 διασωστών για το ΕΚΑΒ “έχουν παγώσει”, οπότε κι εφέτος, οι ανάγκες θα καλυφθούν με την πρόσκληση ενδιαφέροντος της διοίκησης».

Στα Χανιά, χρειάζονται τουλάχιστον 15-16 διασώστες και δύο ασθενοφόρα επιπλέον για να καλύψουν τις ανάγκες.

Σε όλη τη χώρα, πλην Αθήνας, το ΕΚΑΒ διαθέτει 2.000 διασώστες, ενώ 852 είναι οι εργαζόμενοι ως πληρώματα ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. «Η πρότασή μας είναι να ενταχθούν όλα τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ και τα πληρώματά τους, υπό το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει σωστή κατανομή και συντονισμός τους», σημειώνει ο ίδιος.

Πηγή:Καθημερινή της Κυριακής, enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook