Χανιά | Έκοψαν το ρεύμα στην ΕΡΑ

χανιά-έκοψαν-το-ρεύμα-στην-ερα-189716

era xanion soudaΣήμερα το πρωί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον πομπό αλλά και στον ραδιοφάρο της ΕΡΑ Χανίων, σταματώντας την ραδιοφωνική μετάδοση από τα μεσαία ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» όπου επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα στις 8 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα και διέκοψε την ηλεκτροδότηση, τόσο στον πομπό των Μεσαίων, από τον οποίο εξέπεμπαν πρόγραμμα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όσο και στο ραδιοφάρο, γεγονός που εμπεριέχει και άλλους κινδύνους καθώς από απόψε το βράδυ ο ψηλός πύργος του θα είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας.

Παρόμοιες προσπάθειες να διακοπεί το ρεύμα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, όπως στο Βόλο και τη Ρόδο, με εντολή της διεύθυνσης της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι για το ενδεχόμενο διακοπής, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις αλληλέγγυοι πολίτες, που με την παρουσία τους απέτρεψαν τις διακοπές ρεύματος.

Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ, δίπλα στις δεκάδες που αντιμετωπίζουν οι αντιστεκόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τους τελευταίους 18 μήνες, παράλληλα με τη γενικότερη πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Η αγωνιζόμενη, ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Χανίων, πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, που εξέπεμπε από το Ραδιομέγαρο μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ πριν ένα χρόνο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εκπέμπει από την ertopen.com, την ΕΤ3 και τις ΕΡΑ σε όλη σχεδόν τη χώρα, αποτελεί υπόδειγμα πραγματικής δημόσιας και δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, προσφέροντας ενημέρωση, ήθος και ελπίδα ενάντια στο «μαύρο» και τους άθλιους υπηρέτες του.

Ζητάμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα. Να σταματήσει οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια σε οποιονδήποτε περιφερειακό σταθμό σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, από όλα τα μετερίζια χρειάζεται να ενωθούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τις απολυμένες καθαρίστριες και με όποιον αντιστέκεται, σε έναν αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια, για δημοκρατία και ελευθερία.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook