Χανιά | Έκθεση Ζωγραφικής «Stroller» στο Μοναστήρι του Καρόλου

χανιά-έκθεση-ζωγραφικής-stroller-στο-μονα-272262

Μια ξεχωριστή έκθεση πραγματοποιείται στα Χανιά, στο Μοναστήρι του Καρόλου έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Πρόκειται για την έκθεση «Stroller» του Serif Salabi η οποία αποτυπώνει με μαύρο μελάνι μηνύματα προς κάθε ηλικία και κατεύθυνση, πραγματεύεται την εκφραστική προσπάθεια του καλλιτέχνη να μετατρέψει λέξεις που ο καθένας θα επιθυμούσε να ξεστομίσει, σε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο.

Ο Serif Salabi διατήρησε το φιλικό ανεπίσημο πειραματικό χαρακτήρα, επιτρέποντας στους φιλότεχνους θεατές να αναπτύξουν τις ιδέες τους με απόλυτη ελευθερία, παρατηρώντας τα. Ενίοτε γίνονται αξιολάτρευτα, εμπνευσμένα από φωτογραφίες γνωστών και αγνώστων, από ξεπερασμένες φοβίες, από αντιλήψεις ουτοπικές.

Τα έργα δεν ανήκουν σε κάποια θεματική ενότητα, προβάλλονται μεμονωμένα με την απλή φιλοδοξία να συμβάλουν στην καλλιέργεια της σκέψης και της μνήμης.

Ο τίτλος «Stroller» εκφράζει κάτι που κυλά πάνω σε τροχούς… με την ελπίδα να ξανασυναντηθείτε σε εικαστικούς χώρους πλατείες η δρόμους…

Serif Salabi

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1974. Δύο χρόνια αργότερα η οικογένειά του μετοίκησε στην Ελλάδα, και έκτοτε, ζει, ανησυχεί και δημιουργεί από το ατελιέ του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι επιρροές τόσες πολλές, που η αναζήτηση της εικαστικής ταυτότητας είναι σε συνεχή εξέλιξη και πρόοδο.

Σχεδόν αυτοδίδακτος, με κατάρτιση στην συντήρηση έργων τέχνης. Μεγαλωμένος σε χρώματα και μυρωδιές, καθότι ο πατέρας του ήταν ζωγράφος, η σχέση του με τον κόσμο της εικαστικής δημιουργίας, πάντα ήταν πολύ στενή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook