Χανιά | Έκανε τρεις μήνες φυλακή… από συνωνυμία!

χανιά-έκανε-τρεις-μήνες-φυλακή-από-σ-302169

Μεγάλη περιπέτεια για έναν 27χρονο ο οποίος βρέθηκε για τρεις μήνες στις φυλακές της Αγιάς από λάθος και που τελικά με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο δικαστήριο, στο οποίο έφτασε η υπόθεση μετά από ενέργειες του Έλληνα πατριού του 27χρονου βουλγαρικής καταγωγής, δόθηκαν τα ακριβή στοιχεία τού καθώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία από το DNA που αποδείκνυαν ότι δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο με έναν συμπατριώτη που είχε καταδικαστεί για διαρρήξεις στη Μεσαρά Ηρακλείου πριν από 8 χρόνια!

Μάλιστα όπως είπε ο 27χρονος στο δικαστήριο η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν πέρυσι τον Αύγουστο, όταν σε εξακρίβωση στοιχείων της Αστυνομίας στην περιοχή του Αιγάλεω στην Αθήνα το ονοματεπώνυμο και τ’ όνομα του πατέρα του συνέπιπταν με συμπατριώτη που είχε καταδικαστεί και διέφευγε της σύλληψης.

Μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα  ο δικηγόρος του 27χρονου, Αριστομένης Τζεβελέκος, τόνισε «μας ξενίζει το γεγονός πως εν έτει 2015 που οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους την τεχνολογία εκείνη που τους δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώνουν άμεσα διά των δακτυλικών αποτυπωμάτων την ταυτότητα κάθε δράστη να καθυστερούν τόσο πολύ ένεκα γραφειοκρατικών διαδικασιών και να παραμένει ένας αθώος άνθρωπος για τρεις μήνες στις φυλακές, επειδή οι Αρχές κυριολεκτικά τον μπέρδεψαν με ένα φυγόποινο».

Ο κ. Τζεβελέκος σημείωσε πως η οικογένεια του 27χρoνου «επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος για την αποζημίωση και αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης και ευχόμαστε να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά, ώστε οι ένοχοι να είναι στη φυλακή και όχι οι αθώοι».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε πως, αν κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τού είχε γίνει μία απλή σύγκριση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων με αυτά του φυγόποινου, τότε θα είχε αποφευχθεί η φυλάκιση του 27χρονου, ενώ χρειάστηκε μία γραφειοκρατία τριών μηνών προκειμένου η υπόθεσή του να ξαναγυρίσει χθες στα δικαστήρια και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να κρίνει την αθωότητά του. Η απόφαση μάλιστα ήταν ομόφωνη, ενώ υπέρ της αθώωσης ετάχθη και η εισαγγελέας καθώς τα στοιχεία έδειχναν πως δεν έχει καμία σχέση με τον φυγόποινο.

Ο πατριός του 27χρονου είχε ζητήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου την επιτάχυνση των διαδικασιών αποφυλάκισης. «Το παιδί συνελήφθη στις 5 Αυγούστου στην Αθήνα. Ηταν η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα. Κάθισε έναν μήνα και λίγο πριν φύγει βρέθηκε σε έναν έλεγχο για εξακρίβωση στην Αθήνα. Του λένε “έχεις καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή για κλοπές στην Κρήτη το 2007” και απαντά ότι “ποτέ δεν βρέθηκα στην Ελλάδα πόσο μάλλον να έχω κλέψει”.

Στο Α.Τ. Αιγάλεω δεν έκαναν ταυτοποίηση, δεν του πήραν αποτυπώματα. Ο κλέφτης, ο ένοχος, είναι παντρεμένος, έχει παιδί, ζούσε από το 2001 στην Κρήτη, είχε Α.Φ.Μ., είχε συλληφθεί και όταν έγινε η δίκη δεν εμφανίστηκε. Εμείς ζητάμε κάτι απλό. Εχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των ενόχων, να πάρουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα του παιδιού μας, να τα αντιπαραβάλουν, ώστε να δουν και οι ίδιοι ότι ο άνθρωπός μας είναι αθώος!» είχε δηλώσει στα “Χ.Ν.” ο πατριός του 27χρονου Γιάννης Γκινπής από την Κατερίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook